Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Грудня 2019, 10:30
Версiя для друку


Працюємо над лібералізацією авіасполучення та автомобільних перевезень між Україною та Азербайджаном, - Владислав Криклій

5 Грудня 2019, 10:30

5 грудня 2019 року  відбулась двостороння зустріч Міністра інфраструктури України Владислава Криклія з Міністром транспорту, зв'язку та високих технологій Азербайджанської Республіки Раміном Гулузаде. Зустріч відбулась в рамках візиту Міністра інфраструктури України до Азербайджанської Республіки, який триватиме 5- 6 грудня 2019 року.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій зазначив, що Україна зацікавлена ​​в розвитку взаємовигідного українсько-азербайджанського співробітництва в сфері транспорту.

«Спільною метою має бути створення комфортних умов для перевезень як між нашими країнами, так і їх забезпечення в сполученні Європа-Азія. Важливим є продовження діалогу щодо формування взаємовигідних умов організації перевезень вантажів залізничним і морським транспортом з метою залучення додаткового вантажопотоку», - заявив Владислав Криклій.

Наразі Україна та Азербайджанська Республіка активно співпрацюють в багатосторонніх проєктах:

  • Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут (TMTM)
  • Організація за демократію та економічний розвиток – ГУАМ
  • Міжурядова комісія ТРАСЕКА

Владислав Криклій зазначив, що Україна має амбітні плани щодо концесійних проєктів – завершується приймання заявок на концесійні конкурси у портах Ольвія та Херсон, готуються концесії у портах Одеса, Маріуполь, Бердянськ, паромної переправи у порту Чорноморськ, залізничних вокзалів та регіональних аеропортів.   

Міністр інфраструктури України також відзначив, що пріоритетом  діяльності  наразі є відновлення українських доріг. Цього року в розбудову дорожньої інфраструктури буде спрямовано рекордне фінансування.   

Сторони домовились опрацювати питання лібералізації авіаперевезень між країнами та збільшення  квоти дозволів на перевезення вантажів автомобільним транспортом, а також розширити співробітництво в сфері поштового зв'язку.

Міністр транспорту, зв'язку та високих технологій Азербайджанської Республіки Рамін Гулузаде висловив сподівання, що результатом спільної роботи стане розвиток економік України та Азербайджанської Республіки.



ВСІ Новини