Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Грудня 2019, 09:21
Версiя для друку


40 локомотивів General Electric плануємо придбати у 2020 році, - Владислав Криклій

30 Грудня 2019, 09:21

40 локомотивів General Electric плануємо придбати у 2020 році. У нас є невідкладне завдання оновити рухомий склад Укрзалізниці і  ми маємо зробити це на вигідних та прийнятних для України умовах. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій  сьогодні, 30 грудня 2019 року.  

Міністерство інфраструктури України, Укрзалізниця та компанія Wabtec (GE Transportation) сьогодні підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає спільну роботу сторін для укладення договорів поставки у 2020 році 40 нових локомотивів серії TE33AC корпорації General Electric та надання послуг з технічного обслуговування для 70 таких локомотивів.

«Справедлива вартість локомотивів та умови фінансування договору поставки – це ключові питання, які визначають подальшу співпрацю з компанією Wabtec. Укрзалізниця з березня 2019 року перебувала у переговорному процесі щодо сервісного обслуговування поставлених раніше локомотивів та його вартості. Моїм завданням було прискорити ці процеси, разом з тим, забезпечити максимально вигідні для України умови. Наразі General Electric разом з фінансовими партнерами представили нам умови, які ми вважаємо прийнятними. Ми фіналізуємо погодження цих умов, після цього розпочнеться підготовка проектної документації. Також  важливим моментом є розширення локалізації виробництва в Україні. Про це ми також ведемо переговори», - заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

23 лютого 2018 року було підписано договір постачання тепловозів між АТ «Укрексімбанк» та GE та договір фінансового лізингу між ПАТ «Укрзалізниця» і АТ «Укрексімбанк» щодо 30 тепловозів виробництва GE. На першому етапі стратегічного співробітництва General Electric вперше була здійснена локалізація в Україні залізничної тяги – рівень локалізації склав близько 10 %. ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» організував і забезпечив процес дооснащення тепловозів обладнанням відповідно до технологій та конструкторської документації виробника.

 



ВСІ Новини