Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Січня 2020, 11:58
Версiя для друку


Польоти в повітряному просторі Ірану заборонені українським авіакомпаніям до з'ясування причин катастрофи, – Владислав Криклій

8 Січня 2020, 11:58

«Ми співчуваємо родинам і близьким загиблих в авіакатастрофі Ірані. Рішенням Державіаслужби польоти в повітряному просторі Ірану заборонені українським авіакомпаніям з 00.00 9.01.2020 - до з'ясування причин катастрофи. Державіаслужба проведе позапланової перевірки стану безпеки польотів МАУ. Також будуть проведені додаткові перевірки стану безпеки польотів інших авіакомпаній», – заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Очільник Міністерства повідомив, що за попередніми даними, на рейс Тегеран-Київ було зареєстровано 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Українців було 11. Це 9 членів екіпажу і 2 пасажири. Більшість пасажирів на борту були громадяни Канади, Ірану, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії. В аеропорту Бориспіль працюють психологи та медики для надання допомоги родинам загиблих.

«Причини авіакатастрофи будуть ретельно досліджені. Іранська національна комісія з розслідування катастрофи розпочала свою роботу. Український посол і консул тісно взаємодіють з авіаційною владою Ірану з метою оперативного з’ясування причин катастрофи та репатріації тіл загиблих українців. В Іран буде відправлена група для допомоги в пошуковій операції та фахівці для розслідування причин катастрофи у складі п’яти осіб Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, двох фахівців Державіаслужби та трьох представників авіакомпанії МАУ. Назвати причини трагедії можна буде тільки після проведеного офіційного розслідування», – наголосив Міністр інфраструктури України.

Авіакомпанія МАУ повідомляє, що літак Boeing 737-800 NG був новий, виробництва 2016 року і 6 січня пройшов останнє планове технічне обслуговування.

Термінові довідки можна отримати на гарячій лінії МЗС за телефоном +38 (044) 238 16 57. Телефони гарячої лінії авіакомпанії МАУ: 0 800 601 527, +38 (044) 581 50 19.

Наші серця з рідними та близькими загиблих.



ВСІ Новини