Для людей
з порушенням зору

    Новини    13 Січня 2020, 14:27
Версiя для друку


Авіаційні влади країн світу, крім США, до авіакатастрофи 8 січня 2020 року не вводили обмеження для своїх національних перевізників щодо польотів у регіоні Тегерану

13 Січня 2020, 14:27

Закриття або обмеження використання повітряного простору тієї чи іншої країни – компетенція держави, під відповідальністю якої перебуває цей повітряний простір. Іран такої заборони досі не встановлював.

Авіаційні влади країн світу можуть рекомендувати перевізникам, що виконують польоти під прапором цієі держави, не використовувати ту чи іншу частину повітряного простору для планування польотів.

Федеральна авіаційна адміністрація CША (FАА) 08 січня близько 00:00 UTC видала повідомлення щодо заборони використання повітряного простору в зоні польотної інформації Багдаду, Тегерану, країн Перської та Оманської затоки. Адміністрація заборонила цивільним повітряним суднам США виконувати польоти в цьому просторі. Ця заборона стосується американських перевізників та експлуатантів повітряних суден, що мають реєстрацію США.

Авіаційні влади інших країн до 8 січня не вводили обмеження для своїх національних перевізників щодо польотів у цьому регіоні. Це підтверджує табло відправлення рейсів з аеропорту Тегеран до країн Європи, Близького Сходу, що свідчить про виконання рейсів у нічний час таких авіакомпаній як Lufthansa, Turkish Airlines, Austrian Airlines, Qatar, AtlasGlobal.

Рішенням Державіаслужби України заборонені польоти українським авіакомпаніям у повітряному просторі Ірану та Іраку з 00:00 9.01.2020 .

Тільки після катастрофи, яка відбулася з літаком української авіакомпанії поблизу аеропорту Тегерану, авіаційні влади країн світу почали переглядати рекомендації щодо польотів до Ірану, Іраку, країн Перської та Оманської затоки.

Відповідні рекомендації уникати повітряний простір Ірану та Іраку надали авіаційні влади Франції, Німеччини, Великої Британії, Канади (з 11 січня) та інших країн. Європейська агенція з безпеки польотів EASA тільки 11 січня опубліковала рекомендацію повністю оминати повітряний простір Ірану та Іраку. До цього було рекомендовано використовувати повітряний простір Ірану не нижче FL250 (7600 метрів).



ВСІ Новини