Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    16 Січня 2020, 11:25
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства інфраструктури України

«Про внесення змін до Ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України»
16 Січня 2020, 11:25

Наказ «Про внесення змін до Ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України» розроблено на виконання положень Повітряного кодексу України з метою встановлення нової ставки плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування (далі - АНО) повітряних суден на маршруті та нової єдиної для всіх аеропортів України ставки плати за АНО на підході та в районі аеродрому, та удосконалення державної тарифної політики у транспортній сфері.

Також наказ дозволить усунути зауваження Антимонопольного комітету України щодо створення антиконкурентних умов, в частині застосування різних ставок плати за АНО на підході та в районі аеродрому для міжнародного аеропорту «Бориспіль» та всіх інших аеропортів України, встановлених наказом Мінінфраструктури від 04.06.2019 № 415.

Реалізація наказу створить сприятливі умови для розвитку авіаційних перевезень через українські аеропорти, а також дасть змогу залучити нові авіакомпанії для здійснення польотів до/з аеропортів України. Вказане сприятиме збільшенню обсягів руху повітряних суден в повітряному просторі України та, як наслідок, зниженню вартості квитків на авіаційні перевезення.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування нормативно-правового акту від зацікавлених юридичних та фізичних осіб у письмовому та електронному вигляді за адресою: Міністерства інфраструктури України, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; kushpil@mtu.gov.ua



ВСІ Оголошення