Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Січня 2020, 19:07
Версiя для друку


Міністр інфраструктури Владислав Криклій взяв участь у засіданні Ради асоціації Україна – ЄС

28 Січня 2020, 19:07

Міністр інфраструктури Владислав Криклій взяв участь у Шостому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбулося під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука сьогодні, 28 січня 2020 року, у Брюсселі. Делегацію Уряду України очолив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Делегацію Європейського Союзу – Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики, Віцепрезидент Європейської комісії Жозеп Боррель.

Владислав Криклій наголосив, що виконання Угоди про асоціацію у частині транспорту є порядком денним роботи Міністерства інфраструктури України. Розбудова та поглиблення взаємовідносин між Україною та ЄС, що здійснюються на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції, сприяють впровадженню європейських стандартів у сфері інфраструктури. Україна та ЄС невпинно розширюють і зміцнюють кооперацію в галузі транспорту.

Міністр інфраструктури підкреслив, що поступово Україна поєднується з транспортно-логістичними коридорами Європейського Союзу і стає важливою країною-транзитером у сполученні Європа – Азія, про що свідчить включення України до Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T) і розпочатий Транспортний діалог високого рівня Україна – ЄС.

Владислав Криклій зауважив, що Міністерство інфраструктури ставить амбітну мету – якомога швидше імплементувати директиви та регламенти ЄС, що передбачені Угодою про асоціацію, у національне транспортне законодавство та вивести їх на рівень практичної реалізації, щоб якість транспортних послуг в Україні стала такою самою як у Євросоюзі і сфера інфраструктури Української держави розвивалась у гармонійному поєднанні з європейською. Для цього потрібно, щоб український парламент прийняв усі необхідні євроінтеграційні законопроєкти, зокрема, про внутрішній водний транспорт, залізничний транспорт, мультимодальні перевезення, перевезення небезпечних вантажів та інші.

Очільник Міністерства повідомив, що Верховною Радою України вже прийнято закони про автоматичний габаритно-ваговий контроль на автошляхах, управління безпекою автомобільних доріг, зміни до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування Державного дорожнього фонду України. Наразі Міністерство інфраструктури готує євроінтеграційні законопроєкти щодо поштових послуг, безпеки експлуатації колісних транспортних засобів, врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні з метою приведення їх у відповідність з актом Європейського Союзу.

 



ВСІ Новини