Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Лютого 2020, 11:04
Версiя для друку


Відбулось 12-те засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської Комісії з питань економічного співробітництва

3 Лютого 2020, 11:04

31 січня 2020 року у Києві відбулось 12-те засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської Комісії з питань економічного співробітництва. Українську сторону очолив Міністра інфраструктури України Владислав Криклій, азербайджанську – Міністр енергетики Азербайджану Пярвіз Шахбазов.

Під час засідання Комісії сторони обговорили поточний стан двосторонніх відносин у різних сферах діяльності, визначили тенденції і перспективи подальшого розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва, співпраці в сфері інфраструктури та транспорту, енергетики, туризму та інших сферах.

  «Ми готові сприяти нарощуванню присутності азербайджанського бізнесу в Україні, реалізації інвестиційних проектів у паливно-енергетичному комплексі, сфері транспортної інфраструктури та зв’язку, міжнародної торгівлі та туризму й у всіх інших галузях, де є обопільний інтерес. Азербайджан є стратегічно важливим партнером України», – наголосив Міністр інфраструктури України.

Очільник Міністерства інфраструктури зауважив, що спільною метою є не тільки повернення до рекордних показників об’ємів двосторонньої торгівлі, які були у 2010 році, а й їх перевершення. Цьому має сприяти реалізація великого потенціалу спільних взаємовигідних інвестиційних проєктів і транспортні послуги займають одну з ключових позицій у розвитку торгово-економічних зав’язків між Україною та Азербайджаном.

«З метою подальшого залучення азербайджанських інвесторів, у тому числі  до концесійних проєктів, ми надали інформацію по Одеському морському торговому порту і морського порту «Чорноморськ». Нашою спільною метою має бути створення комфортних умов для здійснення перевезень як між нашими країнами, так і їх забезпечення у сполученні Європа – Азія. Важливим є продовження ефективного діалогу щодо формування конкурентних взаємовигідних умов при організації перевезень вантажів з використанням залізничного і морського транспорту для залучення додаткового вантажопотоку», – заявив Владислав Криклій. 

Також очільник Міністерства повідомив, що створення в рамках Комісії робочої групи з туризму сприятиме активізації співпраці між туристичними компаніями та асоціаціями обох країн. Адже туристичні потоки зростають і цьому сприяє збільшення авіарейсів між Україною і Азербайджаном.

Міністр інфраструктури України відзначив, що важливим елементом розвитку стратегічного партнерства між Україною і Азербайджаном є співпраця в сфері енергетики. За його словами, завдяки широкомасштабним реформам і сприятливому інвестиційному клімату, енергетика розвивається стрімкими темпами. Перспективним напрямком є морські перевезення нафтоналивних вантажів у басейні Чорного моря в рамках морської ділянки маршруту поставок азербайджанської стороною нафти в напрямку українських портів.

За результатами 12-го засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської Комісії з питань економічного співробітництва сторони підтвердили прагнення до розширення торговельно-економічної співпраці в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес.  



ВСІ Новини