Для людей
з порушенням зору

    Новини    24 Лютого 2020, 15:03
Версiя для друку


ЄІБ допоможе Україні зробити дороги безпечнішими

24 Лютого 2020, 15:03

Європейський інвестиційний банк готовий підтримати реалізацію комплексу заходів з безпеки дорожнього руху на найбільш небезпечних ділянках міжнародних транспортних коридорів України.

Такими є результати зустрічі заступника Міністра інфраструктури України Наталії Форсюк з Віце-Президентом ЄІБ Ліліаною Павловою в ході Третьої Всесвітньої міністерської конференції з безпеки дорожнього руху, що цими днями проходить в Швеції.

«Нові проекти співпраці будуть націлені на впровадження в Україні інтелектуально-транспортних систем, а також низки технологічних новацій – систем «weight in motion», екстреного зв’язку, управління трафіком, автономного освітлення та автоматичного контролю порушень швидкісних режимів», – розказала Наталія Форсюк.

За її словами, подібні технології вже давно довели свою ефективність й активно використовуються в усіх розвинених країнах світу, а тому настав час широкого застосування їх в Україні.

«Використовуючи новітні технології ми зможемо не лише покращити функціонування транспортної мережі, а й убезпечити життя водіїв та їхніх пасажирів, а також пішоходів, попередивши появу небезпечних випадків на дорогах», – наголосила вона.

Окрім питань підвищення безпеки дорожнього руху, сторони обговорили можливість фінансування відновлення автомобільних доріг на сході України, для початку – у Луганській області.



ВСІ Новини