Для людей
з порушенням зору

    Новини    25 Лютого 2020, 14:07
Версiя для друку


Україна сприятиме цифровізації транспортного коридору ГУАМ, – Владислав Криклій

25 Лютого 2020, 14:07

Україна сприятиме цифровізації транспортного коридору ГУАМ. Про це заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час зустрічі з Генеральним секретарем ГУАМ Алтаєм Ефендієвим сьогодні, 25 лютого 2020 року, у м. Київ.

Владислав Криклій наголосив, що перетворення України на міжнародний транспортний хаб є ключовим заданням Міністерства інфраструктури й ефективна співпраця з країнами-учасниками ГУАМ сприятиме реалізації транзитного потенціалу Української держави: «Сьогодні Україна є активним учасником ГУАМ і зацікавлена у розвитку транспортного коридору Організації шляхом модернізації інфраструктури та залучення інвестицій і додаткових вантажопотоків. Наразі особливо актуальним питанням є пришвидшення руху товарів і послуг у сполученні Азія – Європа через Каспійське та Чорне моря. Саме швидкість і якість міжнародної логістики у напрямку Схід – Захід дадуть країнам-учасникам ГУАМ важливі конкурентні переваги. Тому Україна вітає та підтримує розробку техніко-економічного обґрунтування розвитку транспортного коридору ГУАМ, що сприятиме його цифровізації», – заявив Міністр інфраструктури України.

Очільник Міністерства підкреслив, що стратегічно важливими спільними проєктами є розвиток контейнерно-фідерного сполучення між портами Поті/ Батумі – Одеса – Констанца та організація контрейлерних перевезень у напрямку Азія – Каспійське море – Азербайджан – Грузія – Чорне море – Румунія/Україна й у зворотному напрямку.

«Розвиток ефективних, більш безпечних і надійних наземних транспортних маршрутів може забезпечити додаткові транспортні альтернативи для торговельних потоків між Європою та Азією і підвищити участь національних економік країн-учасниць ГУАМ у світовій економіці. Для цього необхідно вдосконалити нормативно-правову базу, створити умови для сталого розвитку мультимодальних перевезень і мережі сучасних логістичних центрів, запровадити єдиний інформаційний портал, електронний транзит і документообіг, цифровізувати міжнародні перевезення товарів на умовах Конвенції МДП, що передбачає організацію інтермодальних транзитних перевезень через Чорне море із застосуванням системи eTIR. Цей комплекс заходів дозволить Україні та країнам ГУАМ збільшити вантажообіг, спростити та пришвидшити логістику, підвищити безпеку та екологічність перевезень», – наголосив Владислав Криклій.

У свою чергу, Генеральний секретар ГУАМ Алтай Ефендієв відзначив роль, яку Україна відіграє у розвитку Організації, і наголосив, що модернізація української інфраструктури має важливе значення для розвитку транспортного сполучення з країнами-партнерами.



ВСІ Новини