Для людей
з порушенням зору

    Новини    26 Лютого 2020, 14:32
Версiя для друку


З першого березня розпочинається велике дорожнє будівництво, – Владислав Криклій

26 Лютого 2020, 14:32

Ми готові розпочати програму «Велике будівництво» з 1 березня. Для цього модернізуємо підходи на всіх етапах роботи. Про заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій за результатами засідання Кабінету Міністрів України сьогодні, 26 лютого 2020 року.

Владислав Криклій повідомив, що для підвищення ефективності виконання завдань, визначених Указом Президента України від 19 липня № 529/2019 «Про деякі заходи щодо створення умов для розвитку та підвищення якості автомобільних доріг» Уряд України затвердив підготовлені Міністерством інфраструктури порядки використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації державних інвестиційних проєктів у сфері дорожнього будівництва та реконструкції мостів.

«Сезон дорожніх робіт 2020 року має стати рекордним. Цьогоріч за рахунок всіх джерел фінансування на дорожнє господарство передбачено 75 млрд грн бюджетних коштів, що на 40 % більше, ніж було передбачено минулого року. Наразі готуємося до великого дорожнього будівництва і для цього модернізуємо підходи на всіх етапах роботи», – заявив Владислав Криклій.

«Крім того, завдяки Верховній Раді Укравтодор має можливість залучити додаткове фінансування. Сьогодні Урядом затвердження Порядок здійснення Державним агентством автомобільних доріг запозичень під державні гарантії. Це дає можливість Укравтодору здійснити запозичення у поточному році та виконати додатково ремонтно-будівельні роботи в обсязі близько 20 млрд гривень. Тож плануємо оновити та збудувати у 2020 році щонайменше 4 000 км автомобільних доріг загального користування державного значення», – зауважив Міністр інфраструктури України.

Очільник Міністерства проінформував, що Уряд затвердив порядки використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації державних інвестиційних проектів «Розбудова міжнародної автомобільної дороги загального користування державного значення М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (на м. Таганрог) на ділянці Одеса – Миколаїв – Херсон» і «Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ – Суми – Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних технічних вимог». Також затверджено Порядок використання коштів державного бюджету, призначених для будівництва та реконструкції мостів. Передбачено спрямувати 500 млн грн на будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі (автодорога Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь «Під’їзд до о. Хортиця (автотранспортна магістраль через р. Дніпро у м. Запоріжжі)».

«Створення безпечних умов дорожнього руху, розбудова мережі сучасних і якісних автомобільних доріг, створення належної дорожньої інфраструктури для розвитку бізнесу – ключові завдання Міністерства інфраструктури України у сфері дорожнього будівництва. І ми робимо все можливе, що їх виконати якомога швидше», – наголосив Міністр інфраструктури України.



ВСІ Новини