Для людей
з порушенням зору

    Новини    2 Березня 2020, 14:01
Версiя для друку


Тарифи на проїзд пасажирів залізничним транспортом не підвищено, – Владислав Криклій

2 Березня 2020, 14:01

Тарифи на проїзд залізничним транспортом пасажирів не підвищено. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій сьогодні, 2 березня 2020 року.

Владислав Криклій зазначив, що індексацію тарифів планувалося здійснювати поетапно – з 1 березня по 31 грудня 2020 року в усіх категоріях вагонів, окрім 1-го класу поїздів Інтерсіті+, але відповідний наказ Міністерством інфраструктури наразі не погоджено.

Очільник Міністерства також зауважив, що надходження від пасажирських перевезень лише на 43% покривають витрати на їх організацію. Залізниця не одержує від держави фінансування на оновлення пасажирського рухомого складу, хоча це й передбачено ст. 10 Закону України «Про залізничний транспорт». До того ж, вкрай низьким залишається рівень компенсацій з державного та місцевих бюджетів витрат на перевезення залізничним транспортом громадян пільгових категорій. Так, у 2019 році Укрзалізниця перевезла пільговиків майже на 1,07 млрд грн, в той час як компенсовано лише 136 млн грн або 12,8%.



ВСІ Новини