Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Березня 2020, 19:40
Версiя для друку


Міністерство інфраструктури звернулось до Державіаслужби з пропозицією рекомендувати українським авіакомпаніям розглянути можливість тимчасового призупинення рейсів до/з Італії

11 Березня 2020, 19:40

Обмежень щодо роботи громадського транспорту у містах,  автомобільного та залізничного транспорту не встановлюється. На пунктах пропуску на державному кордоні здійснюється температурний скринінг. Запроваджено облік осіб, які в’їжджають з епідемічно небезпечних територій.

Підготовка та відправлення пасажирських поїздів відбувається відповідно до технологічного процесу та згідно розкладу руху поїздів. Здійснюється додаткова санітарна обробка поїздів. Проводиться прибирання та дезінфекція вокзальних приміщень, в пасажирських вагонах на шляху прямування та в пунктах обороту, проводиться додаткова дезінфекція в місцях найбільшого користування пасажирами не менше ніж 1 раз на годину.

Укрзалізниця укомплектована засобами індивідуального захисту, підготовлені спеціальні приміщення на вокзалах у разі виявлення осіб із симптомами респіраторних захворювань з метою перевірки підозри на коронавірус.  

Аеропорти України працюють у штатному режимі, введено посилений режим поточної дезінфекції. В міжнародних аеропортах виділені приміщення для ізоляторів, проводиться температурний скринінг пасажирів та опитування перед початком прикордонного та митного оформлення міжнародних рейсів.  

Аеропорт Бориспіль закупить оптичні системи оцінки інфрачервоного випромінювання для попереднього контролю стану здоров’я пасажирів, які прилітають з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом.

Експлуатантам повітряних суден, що здійснюють міжнародні перевезення з/до країн, небезпечних на COVID-19, рекомендовано збільшити кількість дезінфекції повітряних суден у кожному аеропорті на маршруті.

Зважаючи на введення в Італії з 10 березня 2020 року по всій країні жорстких карантинних заходів для боротьби з розповсюдженням гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, в т.ч. в частині обмежень на поїздки,  Міністерство інфраструктури звернулось до Державіаслужби з пропозицією рекомендувати українським авіакомпаніям, які здійснюють чи планують здійснювати регулярні та чартерні рейси до/з Італії, розглянути можливість тимчасового призупинення таких рейсів на період дії карантину з метою запобігання занесенню та поширенню хвороби на території України.

Авіакомпанії оптимізують польотну програму  у сполученні між Україною та країнами, в яких масово поширюються випадки коронавірусної інфекції.

Пасажирам, рейси яких відмінено або заброньовано до країн, щодо яких є попередження або обмеження щодо подорожей у зв'язку з COVID-19, необхідно звертатися до відділів роботи з клієнтами відповідних авіакомпаній. Контакти авіакомпаній та загальна інформація щодо прав пасажирів у випадку затримки, скасування та відмови у перевезенні розміщена на сайті Державіаслужби.

Через спалах коронавірусу світова авіаційна галузь опинилася у складній ситуації. Міністерство інфраструктури разом із Державіаслужбою у постійному діалозі з  авіакомпаніями. Гнучке реагування на мінливу ситуацію із карантинними заходами та зниженням пасажиропотоків у міжнародному сполученні має мінімізувати втрати авіакомпаній.

Укрпошта працює у звичайному режимі. Компанія й надалі доставлятиме пенсії та грошові виплати мільйонам клієнтів, особливо пенсіонерам, які є найбільш вразливою категорією для коронавірусу. Вони також зможуть здійснювати комунальні платежі вдома, отримувати побутові товари і продукти першої необхідності, щоб не піддаватися ризику і не йти в магазини або в місця значного скупчення людей. Підприємство продовжить приймати і відправляти посилки в Україні та за її межї.

 



ВСІ Новини