Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Березня 2020, 16:40
Версiя для друку


Казахстан вводить обмеження для кораблів з Азербайджану та Ірану через коронавірус

12 Березня 2020, 16:40

Міністерство інфраструктури України отримало інформацію від Посольства України в Республіці Казахстан, що Казахстан вводить обмеження для кораблів з Азербайджану та Ірану через коронавірус.

Використання автоперевізниками України паромної переправи Баку-Курик (або Актау) на Каспійському морі мають враховувати спалах захворювання в Ірані і подальше перенесення його на територію Азербайджану і Грузії. Спільне перебування з особами з Ірану і Азербайджану вже може стати причиною затримки і  направлення в карантин. Такий випадок був можливим 01-03.03.2020 р. в ході переміщення українських автоперевізників поромом «Професор Гуль» за маршрутом Баку-Курик.

Відповідно до відомчого наказу Республіки Казахстан у сфері торгового мореплавання № 02-01-173 від 28.02.2020 р. «Про заходи профілактики коронавірусної інфекції» передбачено всім портам і причальній інфраструктурі посилити санітарно-епідеміологічний контроль, зокрема: заборонити вихід із суден членів екіпажів та інших осіб, які знаходяться на борту судна до схвалення санітарно-карантинним контролем; при підході до портів Республіки Казахстан повідомляти про стан здоров’я екіпажу та інших осіб; організувати дезинфікаційні бар’єри між судном і причалом, визначити санітарний причал для стоянки суден; встановити медичний нагляд за всіма екіпажами суден, забезпечити готовність медичних постів для проведення дезинфекційних.

За останньою інформацією, з 05.03.2020 р. припинено поромне перевезення автоперевізників між Баку-Курик (Актау).

 



ВСІ Новини