Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Березня 2020, 22:30
Версiя для друку


Транспортні засоби, які було заблоковано на італійсько-словенському кордоні, двома маршрутами прямують до України, - Владислав Криклій.

17 Березня 2020, 22:30

Транспортні засоби, які було заблоковано на італійсько-словенському кордоні, двома маршрутами прямують до України. Міністр інфраструктури прокоментував ситуацію з українськими перевізниками:

"Впродовж трьох днів мене запитували, що робить Міністерство інфраструктури України, щоб допомогти водіям, які заблоковані на італійсько-словенському кордоні? Наразі вантажівки знаходяться на шляху до України, тому можна підводити підсумки здійсненої роботи:

1 потік транспортних засобів, 16.03.2020 залишив територію Італійської Республіки, проїхавши альтернативним шляхом через Австрійську Республіку та Словацьку Республіку. На транспортні засоби, про які була наявна інформація, було оформлено комплекти дозволів вказаних країна та передано на італійсько-австрійський кордон дипломатичними каналами. Я хочу подякувати за злагоджену роботу Міністерства інфраструктури України, Міністерства закордонних справ України та Державної службу України з безпеки на транспорті за організацію та реалізацію цього процесу. Окремо хочу подякувати колегам з Міністерства інфраструктури та транспорту Італійської Республіки, які без жодних вагань включилися в процес, дозволили українським перевізникам, які знаходилися в терміналі Фернетті в’їхати на територію Італії з дозволами, які ті мали на руках та переїхати у визначене місце на італійсько-австрійському кордоні, де і відбувалася передача дозволів.
Колеги з Міністерства транспорту та будівництва Словацької Республіки були на постійному контакті, які допомагали в даному процесі.
Важливу роль відіграли представники Посольств в Італійській Республіці, Австрійській Республіці та Словацькій Республіці, котрі були на постійному зв’язку з Міністерством та нашими перевізниками.
Окремо хочу подякувати перевізникам та їх водіям, які стійко витримали це випробування та допомагали в цьому процесі.

17.03.2020 запрацював погоджений маршрут зі Словенією та Угорщиною. Перша сформована колона, яка рушила в напрямку України вже проходить територією Угорщини та прямують до кордону з Україною. Дані транспортні засоби під супроводом поліції пройшли територію Словенії, а на словенсько-угорському кордоні перевізникам дозволи рух за чіткими маршрутами та відповідною поміткою на транспортний засіб.
Колеги з Міністерств в зазначених країнах, а також Посольства України в Угорщині та Посольства України в Республіці Словенія відіграли важливу роль, щоб найзручніший транзитний маршрут все-таки відновився", -заявив Владислав Криклій.

Важлива інформація для перевізників, що відповідно до роз’яснень Оперативного штабу Уряду Угорщини від 17.03.2020 р. стосовно здійснення міжнародних транспортних перевезень в умовах дії обмежувальних заходів по протидії розповсюдженню вірусу COVD-19, зокрема, забороні в’їзду на територію Угорщини іноземних громадян з 00.00 год. 17.03.2020 р., перетин кордонів міжнародними перевізниками здійснюється за наступних умов:

Транспортні перевізники, які здійснюють рух у напрямку Угорщини, з Угорщини, або транзитом через територію Угорщини, можуть безперешкодно перетинати угорський державний кордон та здійснювати рух територією Угорщини.

Виключення становлять вантажні транспортні засоби, які прибувають з Італії, а з огляду на те, що основна частина вантажних транспортних засобів прибуває на угорський кордон з території Італії, то правила перетину кордону та руху територією Угорщини даною категорією перевізників наступні:

Під час транзиту, вантажні транспортні засоби, які прибувають на кордон Угорщини з території Італії через Хорватію, Словенію та Австрію, здійснюють рух по визначеним угорською владою гуманітарним коридорам з інтервалом 10 хв., групами по 15 вантажівок. Зупинки можливі виключно у визначених та відповідно позначених АЗС/зонах відпочинку. Транспортні засоби отримують від представників поліції відповідні наклейки з позначеннями. У кабіні водія може знаходитись виключно водій, перевезення пасажирів не допускається. Рух територією Угорщини має бути здійснений у найкоротший час із дотриманням ПДД. Під час оформлення виїзду поліція застосовує прискорену процедуру прикордонного оформлення.

Визначена карта за посиланням https://www.google.com/maps/d/viewer…

Міністерство інфраструктури України на постійному зв’язку.

За оперативною інформацією 70 вантажівок знаходиться на терміналі Фернетті та 8 на Горіції та чекають на наступний супровід територією Словенії.

Наголошуємо, якщо транспортний засіб заблоковано на тому чи іншому кордоні, то будь ласка інформуйте нас шляхом заповнення відповідної форми https://docs.google.com/…/1_tByxmV1jtoO9olO4LlbHQTRrA…/edit….



ВСІ Новини