Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Квітня 2020, 12:07
Версiя для друку


Укрпоштою підписано договір на придбання 500 авто для пересувних відділень, - Владислав Криклій

10 Квітня 2020, 12:07

10 квітня Укрпошта підписала договір фінансового лізингу з ПУМБ про закупівлю 500 автомобілів Fiat Doblo Maxi для пересувних відділень вартістю майже 8,5 млн євро. При цьому, попередньо було проведено тендер на платформі Prozorro для вибору моделі та постачальника автівок, щоб забезпечити повну прозорість процесу закупки.

Закупівлі на умовах договору фінансового лізингу навіть для державних компаній та великих контрактів  не вимагають використання платформи Prozorro. Але щоб забезпечити чесний ринковий підхід та отримати найкращу пропозицію, Укрпошта традиційно провела тендер та забезпечила такі умови, щоб взяти участь у тендері змогла найбільша кількість учасників. Сам договір підписано на 3 роки: такий термін відповідає періоду окупності самого проєкту та дозволяє підприємству розподілити фінансове навантаження у сплаті вартості авто.  

Підписання договору відбулось за участі Міністра інфраструктури України Владислава Криклія, який відзначив актуальність запровадження пересувних відділень: «В Україні понад 25 тис. сіл та селищ міського типу, в яких проживає більше 10 млн людей. Завдання держави –  зробити так, щоб кожна бабуся чи дідусь, як би далеко вони не жили від міста, могли отримати пенсію, сплатити комунальні, купити ліки чи базовий набір продуктів. Епідемія коронавірусу та обмеженість міжміського пересування тільки підняла на поверхню всі ці потреби. Укрпошта була, є і залишатиметься навіть у найвіддаленіших куточках країни. Пересувні відділення – це можливість покращити якість сервісу та зробити його сучасним і комфортним. Тому сьогоднішнє рішення як ніколи вчасне».

До кінця 2020 року Укрпошта планує запустити пересувні відділення у населених пунктах 5 областей України з кількістю жителів до 2000 людей.

«Зараз складний час для усієї країни. Укрпошта так само призвичаюється до нових умов, щоб забезпечити безперебійне функціонування базових процесів у державі, таких як: доставка пенсій і соціальних виплат, доставка продуктів, пошти та кореспонденції, а тепер ще й ліків. І як би там не було, ми не відмовляємося від планів «докоронавірусного» часу та інвестуємо у розвиток. Пересувні відділення – це сучасні послуги та сучасні робочі місця (яких зараз особливо не вистачає) з гідною оплатою. Вже до кінця літа ми запустимо перші 200 автівок, решту – восени. Разом з тим у кожному з цих населених пунктів буде хоча б по одній точці присутності, де начальник відділення або листоноша села надаватиме послуги», - зазначив Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

Тендер на закупівлю автомобілів відбувся за новою для Укрпошти процедурою: вперше компанія встановила нецінові критерії, щоб збільшити кількість потенційних учасників тендеру. Це допомогло розширити кількість учасників, урівняти шанси конкурентів та обрати серед них тих, хто запропонував автомобілі відповідно до встановлених вимог. Серед основних вимог був досвід виконання аналогічних договорів, можливість зробити необхідне дообладнання (повноцінна робоча зона, сейф, GPS, відео регістратор тощо) та здійснювати трьохрічне технічне обслуговування. А також ряд вимог до самої автівки, які було сформовано на базі майже двох років пілотного проєкту в Чернігівській області.

Завдяки тому, що Укрпошта забезпечила умови для чесної конкурентної боротьби, у тендері взяли участь 4 учасники, що запропонували 3 моделі автівок: Peugeot Partner, Renault Dokker, Fiat Doblo Maxi. У результаті запеклої конкурентної боротьби, Укрпошта отримала автівки Fiat Doblo Maxі  з усім необхідним дообладнанням та трирічним технічним обслуговуванням з майже 20% знижкою на базову модель у порівнянні з роздрібною ціною.

Переглянути відео підписання договору можна за посиланням https://bit.ly/34quRwn.

Про проєкт

Пересувні відділення поштового зв’язку (ПВПЗ) – це проєкт Укрпошти, мета якого покращити якість надання поштових, логістичних і фінансових послуг у селах з населенням до 2 тис. Пересувне відділення – це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає до домівки користувача з усіма послугами, що надає пошта, продуктами, а у період пандемії коронавірусу ще й ліками.  

Вже майже 2 роки проєкт успішно діє у Чернігівській області. Жителі маленьких сіл та хуторів мають доступ до повного спектру послуг Укрпошти у точці присутності (приміщенні, де надає послуги начальник відділення або листоноша села) або пересувне відділення приїжджає безпосередньо до їхніх дворів та домівок. Працівникам Укрпошта пропонує роботу на повну ставку, пересування маршрутом у сучасному автомобілі та можливість отримання премій у рамках програм заохочень праці.



ВСІ Новини