Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Квітня 2020, 12:07
Версiя для друку


$1,5 млн українського експорту МСБ пасажирським бортом: Укрпошта та МАУ відновили прямий рейс до Нью-Йорка

23 Квітня 2020, 12:07

23 квітня Укрпошта відправила понад 30 тисяч посилок із аеропорту “Бориспіль” літаком МАУ, що виконуватиме прямий рейс до Нью-Йорка. На час карантину пошту до США доставлятимуть пасажирськими літаками, перебудованими під доставку вантажів. Всі відправлення, що завантажені на рейс до США, пройшли оформлення на українській митниці в період з 14 по 21 квітня.

“Вранці в Борисполі ми завантажили 20 тонн пошти або більше 30 тисяч посилок, які будуть доставлені літаком нашого партнера МАУ прямим рейсом в Нью-Йорк. Ми раді можливості підтримати наших багаторічних авіаційних партнерів, особливо в ці важкі часи. На борту продукція українського малого та середнього бізнесу на експорт, яка надійде до пошти США (USPS) вже сьогодні. Загальна вартість вантажу або проданих товарів — приблизно $1,5 млн. Ми розуміємо, що тимчасові карантинні заходи та заборона регулярного авіасполучення може неабияк вдарити по бізнесу десятків тисяч підприємців, продукцію яких ми доставляємо. А це тисячі робочих місць та добробут тисяч родин. Зокрема, тільки на цьому рейсі – відправлення від приблизно 5 тисяч українських підприємців. Тому ми продовжуємо шукати альтернативні шляхи, аби наші клієнти та їх партнери не втратили цей канал збуту, зберегли доходи і робочі місця. Більше того, у нас продовжує діяти програма лояльності для експортерів і ми не підвищуємо вартість доставки, хоча витрати на транспортування пошти на різні напрямки зросли в 3-4 рази. Ці десятки мільйонів гривень — наш вклад в підтримку малого та середнього бізнесу, робота якого зараз у великій мірі залежить від Укрпошти”, - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

На рейс завантажені посилки та дрібні пакети, а також EMS (Express Mail Service), який в США матиме пріоритетне митне оформлення та доставку на адресу отримувача. Нагадаємо, що з 1 квітня Укрпошта стала національним операторам EMS в Україні. Сервіс надається для ключових країн світу за спеціальною ціною (до 50% вигідніша на найпопулярніші вагові категорії).

Укрпошта та МАУ планують зробити рейси до Нью-Йорка регулярними, що забезпечить стабільні терміни доставки для українських підприємців.

Національний поштовий оператор з початку оголошення заборони на здійснення регулярного авіаційного сполучення використовує для доставки пошти чартерні рейси компаній Елерон та AirBaltic, а також вантажні літаки Turkish Airlines із перевантаженням в Стамбулі, Ризі та Франкфурті. Тож терміни транзиту між митницями України та країн призначення можуть коливатися від 2 днів до 3 тижнів. Але Укрпошта робить все, щоб максимально покращити швидкість доставки, зокрема, завдяки таким прямим рейсам, як Київ – Нью-Йорк.



ВСІ Новини