Для людей
з порушенням зору

    Новини    23 Квітня 2020, 15:15
Версiя для друку


У березні порт «Южний» встановив абсолютний рекорд з обробки вантажів, - Владислав Криклій

23 Квітня 2020, 15:15

Незважаючи на пандемію коронавірусу COVID-19 та економічну кризу, яка охопила не лише Україну, а й більшість країн світу, морський торговельний порт “Южний” продовжує досягати рекордних обсягів з обробки вантажів. Відтак лише у березні підприємство забезпечило обробку 1 млн 777,2 тис. тонн вантажів. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій сьогодні, 23 квітня 2020 року.

«У березні 2020 року порт «Южний» встановив абсолютний рекорд з обробки вантажів. І це незважаючи на пандемію та кризу. Це ще раз доводить те, що поряд з сьогоднішніми непростими викликами з'являються також нові можливості, які потрібно використовувати сповна. Радий, що керівництво підприємства це розуміє і задає позитивний тон галузі», - зазначив Владислав Криклій.

Відтак, за перші 3 місяці 2020-го року «Южний» досяг історичного максимуму обробки вантажів – майже 4,6 млн тонн. Це на 50,7% більше, ніж за відповідний період минулого року. Разом з цим, значно зросла обробка вагонів і суден – досягнута рекордна норма вивантаження піввагонів за добу (857 одиниць). Всього за січень-березень було оброблено 67245 вагонів та 62 судна, у тому числі, 36 суден Capesize.

«Чистий прибуток порту зріс на 346,7%. Держстивідор «Южний» стабільно нарощує обсяги перевалки, здійснює виплати на користь держави (90% прибутку перераховується до державної скарбниці), підвищує зарплати та соціальні гарантії для працівників, виплачує премії», - додав Владислав Криклій.

Крім цього, був повністю змінений процес закупівель на підприємстві, що дозволило лише за місяць роботи заощадити понад 10 млн гривень. За словами керівництва порту, такі зміни використовуватимуться і при подальших закупівлях, щоб економити державні кошти в майбутньому.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii



ВСІ Новини