Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    7 Травня 2020, 15:00
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту Закону України

«Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту»
7 Травня 2020, 15:00

Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту» (далі – проєкт Закону) розроблено на виконання на виконання абзацу першого частини першої статті 4 Закону України «Про природні монополії», яким встановлено, що державне регулювання діяльності суб’єктів природних монополій у сферах, визначених у статті 5 Закону, здійснюється національними комісіями регулювання природних монополій. А також на виконання абзацу дев’ятого підпункту а пункту 1 частини першої Указу Президента України від 08 листопада 2019 року № 837/2019, яким доручено Кабінету Міністрів України вжити заходів стосовно розроблення, внесення на розгляд Верховної Ради України та супроводження законопроектів щодо  створення та функціонування державного колегіального органу, який здійснює державне регулювання у сфері транспорту.

Реалізація Закону передбачає утворення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту, як постійно діючого державного колегіального органу, метою діяльності якого є державне регулювання, моніторинг та контроль у сфері транспорту. В результаті створення Регулятора  здійснюватиметься регулювання діяльності суб’єктів природних монополій на ринках транспортних послуг та суміжних ринках, а також вирішуватимуться в межах компетенції спірні питання, що виникають між споживачами та  суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на ринках транспортних послуг.

Проэкт Закону розміщено на офіційному сайті Мінінфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Діяльність/Проекти нормативно-правових актів». 

Зауваження і пропозиції до проэкту Закону просимо направляти до Мінінфраструктури на поштову адресу: 01135, м. Київ, пр-т. Перемоги, 14, та на електронну адресу: obgovorennia@mtu.gov.uag.zhukova@mtu.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до проэкту Закон від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться Міністерством інфраструктури України до 08.06.2020 включно в письмовому та електронному вигляді.



ВСІ Оголошення