Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Червня 2020, 17:02
Версiя для друку


Разом з ЄІБ оновлюємо громадський транспорт у містах України, - Владислав Криклій

16 Червня 2020, 17:02

У рамках проєкту “Міський громадський транспорт України”, який реалізують Європейський Інвестиційний Банк, Міністерство інфраструктури України та активна місцева влада, триває оновлення громадського транспорту в різних містах України. Відтак, вже підписані договори на оновлення тролейбусних парків у Луцьку та Харкові, а також до кінця місяця буде укладено договір у Сумах. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Наземний транспорт має працювати на людей і для людей, як це відбувається у більшості розвинених країн Європи та світу. Замість того, щоб десятки років перебудовувати мости, тунелі, шукати купу інвестицій, можна вкласти кошти в оновлення рухомого складу, щоб мати зручні трамваї, автобуси, електрички та за їх допомогою розвантажувати автошляхи. Саме тому разом з ЄІБ та проактивною місцевою владою ми реалізуємо наш спільний проєкт – “Міський громадський транспорт України. По Луцьку та Харкову вже підписані перші договори, до кінця цього місяця очікуємо також підписання договору в Сумах”, - зазначив Міністр.

Відтак, у рамках проєкту Луцьк отримає 29 нових та зручних низькопідлогових тролейбусів для оновлення свого парку вартістю понад 4 млн євро, а Харків – 49 сучасних тролейбусів вартістю майже 10 млн євро. Місцева влада Сум планує придбати 19 нових тролейбусів. Участь у проєкті також беруть інші міста України, зокрема, Запоріжжя, Київ, Львів, Одеса, Тернопіль та Чернігів. Всього на реалізацію проєкту буде спрямовано близько 400 млн євро, з яких 200 млн євро – кредитні кошти Європейського Інвестиційного Банку.

Разом з тим, Міністерство ініціювало реалізацію другого спільного проєкту з ЄІБ - “Міський громадський транспорт України ІІ”. Відповідні пропозиції від обласних центрів відомство вже опрацювало та надіслало розгляд ЄІБ. “Ми хочемо, щоб наші міста були забезпечені новітнім, екологічним та енергоефективним транспортом, завдяки якому пасажири зможуть безпечно та комфортно пересуватися містом. Тому ініціювали новий проєкт з ЄІБ і дуже очікуємо на його схвалення”, - додав Владислав Криклій.

Довідково:

Проєкт технічної допомоги “Міський громадський транспорт України”, фінансований ЄІБ, сприяє успішній реалізації Міністерством інфраструктури та містами-учасниками підпроєктів з оновлення міського громадського транспорту.

Проєкт також впливає на безпеку дорожнього руху в сільській місцевості, розвантажуючи транспортні шляхи та стимулюючи перехід з приватного на громадський транспорт. Крім цього, поступово наближає Україну до відповідних технічних нормативів, які б відповідали чинним стандартам ЄС.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини