Для людей
з порушенням зору

    Новини    17 Червня 2020, 10:43
Версiя для друку


54 комплекси зважування у русі працюватимуть по всій території України, - Владислав Криклій

17 Червня 2020, 10:43

До кінця 2020 року по всій території України працюватимуть 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”) для забезпечення захисту доріг від руйнування. На їх базі також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій за підсумками селекторної наради у Президента щодо термінових заходів, спрямованих на боротьбу з порушенням габаритно-вагових обмежень на українських дорогах вчора, 16 червня.

“Ми маємо захищати наші дороги. І максимально швидко та ефективно створювати дієві механізми габаритно-вагового контролю. Від початку своєї роботи в Міністерстві я щоразу наголошую на тому, як важливо забезпечити ефективне функціонування Укртрансбезпеки, котра б оперативно виявляла і контролювала факти порушення габаритно-вагового контролю. За статистикою, Україна щорічно витрачає близько 2 млрд грн на те, щоб залатати дороги від ям і розбиттів, спричинених цими порушеннями. Це неприпустимо. У першу чергу, необхідно збільшити чисельність інспекторів Укртрансбезпеки та впровадити системи автоматичного контролю порушень. І ми над цим працюємо”, - наголосив Владислав Криклій.

Відтак, наразі тривають тендерні закупівлі 23 сучасних комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”). Ще 25 майданчиків планується встановити за рахунок Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху. У підсумку, до кінця року на дорогах України запрацюють 54 комплекси “Зважування у русі”. Також буде оновлено 50 пересувних пристроїв для зважування.

Крім цього, Уряд передав до профільного комітету Верховної Ради законопроєкт про зміни до деяких законодавчих актів України щодо здійснення Державною службою України з безпеки на транспорті габаритно-вагового контролю. Він надасть органам місцевої влади можливість встановлювати автоматичні комплекси ГВК. Контроль здійснюватиметься без участі інспекторів Укртрансбезпеки, а частина штрафів спрямовуватиметься до місцевих бюджетів.

Разом з тим, до кінця року планується впровадження центру обробки даних Укртрансбезпеки для повної автоматизації процесів, оперативнішої роботи та мінімізації впливу людського фактору.

“Наша головна мета – налагодити ефективну роботу Укртрансбезпеки, яка буде укомплектована інспекторами з гідною оплатою праці та технікою. Наприклад, у Польщі ефективно діє система роботи інспекції дорожнього транспорту, яка є окремим органом, не підпорядкованим Міністерству внутрішніх справ. Нам варто запозичити саме польський досвід, коли Укртрансбезпека діятиме в координації з поліцією”, - підсумував Владислав Криклій.

Участь у селекторній нараді також взяли Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Служби безпеки України Іван Баканов та керівник Укравтодору Олександр Кубраков.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 



ВСІ Новини