Для людей
з порушенням зору

    Новини    3 Липня 2020, 11:42
Версiя для друку


Формувати тарифи на транспортні послуги має незалежний регулятор, - Владислав Криклій

3 Липня 2020, 11:42

Питання формування тарифів на транспортні послуги має бути передано до сфери управління незалежного регулятора. На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час засідання круглого столу з обговорення законопроєкту “Про Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері транспорту” вчора, 2 липня.

“Наше ключове завдання - зробити сферу транспортних послуг максимально надійною та ефективною для громадян і бізнесу. Досвід багатьох європейських країн показує, що повне дерегулювання та децентралізація не дає позитивного результату. Так само, як і зарегульованість та надмірна централізація. Тому ми маємо сформувати зважену державну політику у сфері транспорту. Для цього і необхідний державний колегіальний орган, який би ефективно здійснював регулювання у сфері визначення тарифів”, - пояснив Владислав Криклій.

За словами очільника Міністерства, такі зміни дозволять сформувати конкурентні ринки перевезень та гармонізувати ринок транспортних послуг в інтересах всіх його учасників.

“Цим шляхом йшли Німеччина, Франція, Швеція та інші країни ЄС. І ми хочемо теж запозичувати такий досвід. Міністерством інфраструктури розроблений відповідний проєкт закону, що передбачає створення Національної комісії, що здійснюватиме державне регулювання у сфері транспорту”, - зазначив Владислав Криклій.

Представники бізнесу схвально оцінили цю ідею та висловили свою низку пропозицій до законопроєкту, які Міністерство розгляне найближчим часом під час його доопрацювання.

Відповідно до проєкту Закону, Нацкомісія регулюватиме діяльність суб’єктів природних монополій на ринках транспортних послуг та суміжних ринках. Йдеться про користування залізничними коліями, диспетчерськими службами, вокзалами та іншими об’єктами інфраструктури, що забезпечують рух залізничного транспорту загального користування, управління повітряним рухом, спеціалізовані послуги у річкових, морських портах, морських рибних портах та аеропортах. Також це внутрішні та міжнародні перевезення пасажирів та вантажів залізничним, повітряним, річковим та морським транспортом.

Круглий стіл відбувся під головуванням Міністра інфраструктури. Участь у ньому взяли представники Офісу підтримки реформ Міністерства інфраструктури, Адміністрації морських портів України, Украероруху, Торгово-промислової палати України, Американської торговельної палати (ACC), Європейської Бізнес Асоціації (EBA), Федерації роботодавців України та Антимонопольного комітету України.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини