Для людей
з порушенням зору

    Новини    22 Липня 2020, 16:38
Версiя для друку


До кінця цього тижня власник аварійного танкера DELFI має час, щоб підняти судно, - Владислав Криклій

22 Липня 2020, 16:38

Сьогодні, 22 липня, на черговому засіданні Уряду Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль дав доручення Міністру інфраструктури України Владиславу Криклію взяти на особистий контроль питання підняття аварійного танкера «DELFI» в Чорному морі поблизу Одеси, відпрацювати його спільно з Адміністрацією морських портів України і з місцевою владою.

“Кілька днів тому власник аварійного судна DELFI мав спроби підняти танкер, але через прорахунки підрядників троси не витримали значного навантаження і надірвались. До кінця цього тижня власник має другу спробу, після чого, у разі негативного результату, він буде відмовлятися від прав на судно. Тоді це буде виключно наша відповідальність - Адміністрації морських портів і Міністерства. Ми маємо якнайскоріше ліквідувати наслідки цієї аварії, адже ризики є надто великими. Через це не лише блокується нормальний режим судноплавства поблизу найбільшого порту України – Одеси, а і є значна екологічна загроза у зв’язку із постійним витіканням палива”, - прокоментував ситуацію Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Нагадаємо, танкер Delfi затонув у ніч на 22 листопада минулого року. Через шторм в ніч з 02 на 03 листопада судно, що стояло на Одеській банці за межами територіальних вод України в очікуванні поповнення суднових запасів та розпоряджень власника щодо подальших дій, втратило якір і почало неконтрольований дрейф на північ через акваторії морських портів «Південний» та «Одеса», внаслідок чого потрапило на мілину поблизу міського пляжу «Дельфін» у м. Одесі, де і знаходиться станом на сьогодні. З корпусу танкера, який був пошкоджений внаслідок зіткнення з хвилеломом, неодноразово фіксувався витік нафтопродуктів.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини