Для людей
з порушенням зору

    Новини    31 Липня 2020, 12:51
Версiя для друку


Владислав Криклій зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа

31 Липня 2020, 12:51

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа сьогодні, 31 липня, у Києві. Сторони обговорили перспективи подальшого співробітництва між обома країнами за різними напрямками.

Владислав Криклій подякував пану Послу за плідну двосторонню співпрацю між обома країнами у галузі транспорту та підкреслив зацікавленість Міністерства у відновленні роботи Українсько-Італійської Ради з економічного, промислового та фінансового співробітництва з метою активізації співробітництва у сфері транспорту та інфраструктури.

Очільник Міністерства позитивно відзначив довготривалі та взаємовигідні відносини України та Італії у галузі авіації та наголосив на готовності підписати Угоду про Спільний авіаційний простір з ЄС, положеннями якої передбачається зняття чинних обмежень щодо умов здійснення регулярного повітряного сполучення між Україною та країнами-членами ЄС. Він також відмітив позитивний розгляд італійською стороною запитів українських авіаперевізників на регулярні повітряні перевезення до Італії та підтвердив готовність діяти за принципом взаємності, позитивно розглядаючи усі запити від авіаперевізників, що призначатимуться зі сторони Італійської Республіки.

Крім цього, сторони обговорили подальшу співпрацю обох країн в автомобільному сполученні. Владислав Криклій подякував Міністерству інфраструктури і транспорту Італійської Республіки за сприяння та допомогу під час повернення українських вантажівок, які було заблоковано на італійсько-словенському кордоні в березні 2020 року, та за збільшення квоти дозволів на міжнародні автомобільні вантажні перевезення між країнами.

Очільник Міністерства ознайомив пана Посла з низкою важливих інвестиційних проєктів, які заплановані у галузі, зокрема, в частині будівництва автомобільних доріг, мостів, концесії морських портів та залізничних вокзалів. Сторони також обговорили можливу співпрацю Укравтодору та AliItalia у сфері розвитку дорожньої інфраструктури та розумних доріг. Крім цього, відмітили важливість розвитку аеропортів та контейнерних поїздів.

Участь у заході також взяли: з української сторони – заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Наталія Форсюк, з італійської сторони – представник Посольства Італії в Україні Енріке Барбато.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 



ВСІ Новини