Для людей
з порушенням зору

    Новини    6 Серпня 2020, 17:46
Версiя для друку


Працюємо над забезпеченням українських перевізників достатньою кількістю дозволів, - Владислав Криклій

6 Серпня 2020, 17:46

Робота із забезпечення українських перевізників достатньою кількістю дозволів на міжнародні автоперевезення продовжується. Сьогодні, 6 серпня, у стінах Міністерства під головуванням Міністра інфраструктури України Владислава Криклія та за участі представників різних Асоціацій обговорили нагальні питання галузі міжнародних автомобільних перевезень.

“Ми продовжуємо роботу із забезпечення українських перевізників достатньою кількістю дозволів на міжнародні автоперевезення, ведемо постійні переговори з іноземними країнами. Економіка країни має працювати, а перевізники є важливою її складовою”, - зазначив Владислав Криклій.

Владислав Криклій зазначив про результати домовленостей з Румунією про додаткові 8 000 дозволів, які вже оформлюються українським перевізникам. Очільник відомства повідомив про прогрес в переговорному процесі з рядом країн про додаткові дозволи для українських перевізників, такі як Нідерланди, Іспанія, Боснія та Герцеговина та Словенія. Акцентуємо увагу на можливість використовувати дозволи Італійської Республіки, які передбачають виконання міжнародних автомобільних перевезень вантажів з обов’язковим використанням залізничних платформ (універсальний ІМ Е5 150 км, універсальний ІМ Е5 130 км, універсальний ІМ Е5 300 км та універсальний іM Е3 route), як звичайні універсальні дозволи для перевезень автошляхами. Було повідомлено, що Міністерство інфраструктури України здійснює заходи з Казахстаном та Грецією щодо можливості здійснити додатковий обмін дозволами.

Окремо було зазначено, що Українська Сторона готується до переговорів в режимі онлайн з Угорщиною в рамках засідання Змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, які відбудуться 9-10 вересня 2020 року, на якій обговорюватиметься питання квоти та усіх інших нагальних питань.

Крім того, в робочому порядку узгоджуються конкретні дати онлайн засідання українсько-польської Змішаної Комісії з питань міжнародних вантажних автомобільних перевезень.

Учасники круглого столу також обговорили питання черг на кордоні. “Фахівці Міністерства інфраструктури включені до робочої групи при МВС, яка працює над запровадженням системи електронних черг на кордонах з можливістю електронного бронювання черги в пунктах пропуску на кордоні”, - відмітив Владислав Криклій.

Він наголосив, що у цьому контексті дуже важливо забезпечувати українських перевізників місцями безпечної стоянки транспортних засобів для відпочинку водіїв, дотримуватися режиму праці та відпочинку відповідно до законодавства. “Такі майданчики є у власності Укравтодору. Вони доступні для користування перевізниками. Додатково ДП “Укрінтеравтосервіс” проводить роботу з розбудови майданчиків для стоянки вантажівок. Інформація про місце розташування цих майданчиків відкрита та розміщена на е-порталі”, - додав очільник Міністерства.

Учасники зустрічі висловили свої побажання та поділилися практичними рекомендаціям щодо облаштування місцями безпечної стоянки транспортних засобів для відпочинку водіїв.

Участь у круглому столі взяли представники Міністерства, Укртрансбезпеки, Європейської Бізнес Асоціації, Федерації роботодавців транспорту України, Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України, ГО “Український транспортний союз”, ГО “Міжнародні автомобільні перевізники України”, Міжнародної транспортної асоціації України.

Нагадаємо, що вчора, 5 серпня, на своєму засіданні Уряд підтримав лібералізацію міжнародних вантажних автоперевезень між Україною та Білоруссю, а також схвалив проєкт Закону України “Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів” та відповідний проєкт розпорядження КМУ про подання цього Протоколу на ратифікацію Верховною Радою.



ВСІ Новини