Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Серпня 2020, 17:07
Версiя для друку


Подовження злітно-посадкової смуги в аеропорту Житомира дозволить приймати сучасні повітряні судна, - Олег Ющенко

20 Серпня 2020, 17:07

Закоротка злітно-посадкова смуга в аеропорту “Житомир” наразі не дозволяє летовищу приймати сучасні повітряні судна. Тому його реконструкція є вкрай необхідною та очікуваною для всього регіону.

 На цьому наголосив заступник Міністра інфраструктури України Олег Ющенко під час виїзної наради щодо реконструкції та розвитку аеропорту, яка відбулася вчора, 19 серпня.

 “Міністерство інфраструктури продовжує роботу з розвитку регіональних аеропортів та авіації. Сьогодні аеропорт “Житомир” відповідає всім необхідним вимогам, але через закоротку злітно-посадкову смугу не може приймати сучасні повітряні судна. Наразі летовище використовується лише як база технічного обслуговування флоту авіакомпанії YanAir. І цю ситуацію потрібно змінювати, адже на повноцінний аеропорт очікують жителі всього регіону”, - відмітив Олег Ющенко.

 Відтак, для прийняття сучасних повітряних суден існуючу злітно-посадкову смугу необхідно розширити до 45 метрів та подовжити до 2500 метрів. Крім цього, має бути влаштована інструментальна система посадки ILS.

 Участь у виїзній нараді також взяли перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Володимир Федоренко, заступник міського голови Житомира Світлана Ольшанська, представники Мінінфраструктури та керівництва аеропорту.

 Разом вони обговорили поточний стан справ з реконструкції та розвитку аеропорту, а також плани на майбутнє. Крім цього, було піднято питання створення в аеропорту Житомира окремої школи з підготовки пілотів на імітаторі польотів.



ВСІ Новини