Для людей
з порушенням зору

    Новини    1 Вересня 2020, 10:45
Версiя для друку


SmartTicket для поїздів та метро у Києві продаватиметься у вересні, - Владислав Криклій

1 Вересня 2020, 10:45

Вже у вересні цього року можна буде придбати єдиний електронний квиток SmartTicket для поїздів далекого спрямування та метро у Києві. Продаж здійснюватиметься на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua та на SmartTicket.gov.ua. Експериментальний проєкт впроваджує Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки Міністерства інфраструктури України за участі Укрзалізниці.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час тестування SmartTicket сьогодні, 1 вересня 2020 року. Міністр інфраструктури разом з Головою правління Укрзалізниці Володимиром Жмаком скористався SmartTicket на поїзд Костянтинівка-Київ та метро.

“Стартуємо цієї осені з довгоочікуваною ініціативою для багатьох українців – SmartTicket. Для початку на першому етапі цей квиток буде доступний для поїздів внутрішнього сполучення далекого слідування та міського е-квитка у Києві. У майбутньому ми прагнемо, щоб всі види транспорту – поїзди, автобуси, літаки та громадський транспорт були пов’язані єдиним е-квитком. Це зручність для пасажирів та значна економія часу. І для сучасного світу це вже давно буденність. Радий, що Україна теж долучилася до цього процесу”, - зазначив очільник Міністерства.

Владислав Криклій відзначив, що крім Києва впровадженням SmartTicket зацікавились Маріуполь, Харків та Львівська облдержадміністрація і закликав і інші міста проявляти ініціативу.

Керівник Галузевого центру цифровізації та кібербезпеки Володмир Набоков зазначив, що наразі система працює в режимі дослідної експлуатації. Для її розвитку також розробляється підключення до системи інших перевізників, які готові співпрацювати. Вже йде розробка підключення до системи перевізників SkyUp та Gunsel. Працюють і над додатковою функціональністю - мобільний застосунок, інтелектуальний пошук тощо.

В подальшому скориставшись порталом e-transport.gov.ua, пасажир зможе придбати єдиний квиток одразу на 4 види транспорту, або, наприклад, метро та поїзд або ж на поїзд та літак. SmartTicket буде зчитуватися за допомогою QR-коду на мобільному пристрої контролера.


Нагадаємо, 29 липня, на своєму засіданні Уряд схвалив розроблену Міністерством інфраструктури постанову КМУ, що передбачає реалізацію експериментального проєкту з впровадження послуги з оформлення єдиного е-квитка на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua. Це сприятиме наданню зручних та сучасних цифрових послуг для населення у різних видах транспорту в одному місці при плануванні подорожі.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини