Для людей
з порушенням зору

    Новини    7 Вересня 2020, 15:49
Версiя для друку


Литва зацікавлена у проєкті із допуску приватної тяги на українській залізниці, - Владислав Криклій

7 Вересня 2020, 15:49

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом сьогодні, 7 вересня, у Києві.

Сторони обговорили перспективи подальшого співробітництва між обома країнами за різними напрямами, зокрема, у частині залізничних та автомобільних перевезень.

Владислав Криклій відмітив позитивну динаміку в зростанні об'ємів вантажних перевезень залізничним транспортом і довготривале співробітництво України та Литви в рамках роботи поїзда «Вікінг». Цей потяг з'єднує інфраструктуру морських ліній Балтійського регіону з аналогічною інфраструктурою Чорного моря і за 7 місяців цього року встиг перевезти територією України понад 7 тисяч контейнерів. Тому цей напрям вкрай важливо розвивати надалі.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Литви в Україні повідомив про зацікавленість литовської сторони в експериментальному проєкті України щодо допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування, а також їх компаній у роботі на українському ринку.

Крім цього, сторони обговорили роботу поїзда «4-х столиць», який з'єднує Київ, Мінськ, Вільнюс та Ригу.

Владислав Криклій повідомив, що наразі українська сторона активно готується до проведення Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торгово-економічного та науково-технічного співробітництва в онлайн-форматі. Він відзначив позитивний діалог між Україною та Литвою у напрямку автомобільних перевезень та подякував за підтримку литовською стороною ініціативи щодо зняття бар'єрів та лібералізації міжнародних автомобільних перевезень. Планується, що це питання детальніше розглядатиметься в рамках роботи вищезазначеної комісії.

Учасники зустрічі також обговорили питання транзитного проїзду українських водіїв через Республіку Білорусь, розвиток прямого авіасполучення між Україною та Литвою і низку інших важливих питань.

Участь у заході також взяли: з української сторони – перший заступник Міністр інфраструктури Дмитро Абрамович, заступниця Міністра з питань євроінтеграції Наталія Форсюк і представники Міністерства, з литовської сторони – Міністр-радник Посольства Литовської Республіки в України Саулюс Лабутіс та комерційний аташе Посольства Сєргєюс Тіхоміровас.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини