Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Вересня 2020, 14:18
Версiя для друку


Ми хочемо знизити смертність на дорогах внаслідок ДТП щонайменше на 30% до 2024 року, - Владислав Криклій

8 Вересня 2020, 14:18

Міністерство інфраструктури України продовжує роботу з удосконалення державної програми безпеки та підвищення безпеки руху на українських дорогах. У цьому ключі пріоритетне завдання відомства, передбачене програмою діяльності Уряду – зниження аварійності щонайменше на 30% до 2024 року.

На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій сьогодні, 8 вересня, під час зустрічі “Безпека має значення”.

“Наш головний пріоритет – це безпека на дорогах. Рівень смертності та травматизму внаслідок ДТП в Україні є неприпустимо високим. За підрахунками Світового банку, соціально-економічні втрати України від дорожньо-транспортного травматизму оцінюються в майже 70 млрд грн на рік. Це приблизно 2% ВВП. Я впевнений, що всі ми граємо за одну команду і спільними зусиллями зможемо досягти мети. Вона проста - зниження рівня смертності внаслідок ДТП у порівнянні з 2019 роком щонайменше на 30% до 2024 року та на 50% до 2030 року”, - відмітив очільник Міністерства.

За словами Владислава Криклія, це дозволить вберегти більше 1000 людських життів щороку.

Міністр також додав, що чинна програма безпеки руху, фінансування якої у 2020-му становить 3,2 млрд грн, потребує якісно нового бачення та вдосконалення. “Ми вже провели закупівлі на 87%, і це при тому, що минулого року рівень виконання програми безпеки руху ледь досягав 40%. Наразі ж ми визначили 100 % виконання програми як головне завдання для наших установ. Але разом з цим ми маємо вдосконалювати та створювати нові ефективні механізми підвищення безпеки на наших дорогах”, - підкреслив Владислав Криклій.

Ірина Кошель, директор Команди підтримки реформ Міністерства інфраструктури – RST:

«Наша зустріч є першою з серії запланованих на найближчий час. Усі вони стосуватимуться глобальних змін в інфраструктурі. Розпочали з нашого головного пріоритету – безпеки на дорогах. Ми дякуємо за цю ініціативу Міністру інфраструктури України Владиславу Криклію, який є хедлайнером позитивних змін в інфраструктурі.

Також я хочу подякувати нашим закордонним партнерам, які докладають максимум зусиль для реалізації масштабних інфраструктурних проектів у дорожній галузі, завдяки яким в Україні формується якісно-нова безпечна дорожня інфраструктура.

Ідея формату «держава-to-бізнес» підкреслює нашу готовність до спільної роботи та орієнтованість на результат. Тому ми започатковуємо своєрідний хаб, який дасть нам можливість для консолідації зусиль держави і бізнесу, побудови ефективних комунікацій та зворотного зв’язку. Ми очікуємо, що результатом цієї зустрічі стануть пропозиції до нас щодо законодавчих ініціатив, нових проектів, процесів та сервісів».

Відтак, група експертів при Міністерстві інфраструктури вже розробила стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року, що складається з:

- цифровізації та запровадження інтелектуальної транспортної системи в систему управління безпекою дорожнього руху;
- розбудови сучасної інфраструктури безпеки;
- створення умов та правил на ринку перевезень, що унеможливлюють нехтування безпекою з боку перевізників;
- довготривалої масштабної кампанії, покликаної суттєво змінити рівень ставлення суспільства до безпеки руху.

Міністр закликав бізнес та громадськість долучитися до її обговорення.

Участь у заході взяли представники Мінінфраструктури, Укравтодору, Європейської Бізнес Асоціації, Міжнародної торгівельної палати, Європейського інвестиційного банку, Світового банку, фахівці галузі, представники бізнесу та громадськості.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини