Для людей
з порушенням зору

    Новини    10 Вересня 2020, 13:56
Версiя для друку


За 8 місяців у Херсонській області було перевірено майже 97 тисяч вантажівок і нараховано понад 1 млн грн плати за перевантаження, - Владислав Криклій

10 Вересня 2020, 13:56

Сьогодні, 10 вересня, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій перебуває у складі делегації Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля із робочим візитом у Херсонській області. У рамках цієї поїздки відбулась нарада з питань розвитку Херсонського регіону, на якій обговорювалась розбудова мережі якісних автошляхів та мостів у регіоні, посилення габаритно-вагового контролю (ГВК) на дорогах, покращення злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту “Херсон” та низка інших важливих питань.

“У Верховній Раді вже зареєстровані законопроєкти №3742 та №3743, які покликані законодавчо закріпити можливість фіксації порушень ГВК в автоматичному режимі, визначити повноваження Укртрансбезпеки щодо стягнення у судовому порядку плати за проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів, а також запровадити адміністративну відповідальність – штраф у разі відмови від зупинки та проходження ГВК або порушення при заповненні вантажовідправником ТТН чи інших документів на вантаж”, - наголосив Владислав Криклій.

Очільник Міністерства повідомив, що за 8 місяців цього року у Херсонській області було перевірено майже 97 тисяч транспортних засобів, складено 1068 актів порушення габаритно-вагових параметрів та нараховано понад 1 млн грн плати за перевантаження. Для порівняння, протягом січня-серпня минулого року в області було перевірено лише 18750 вантажівок, складено менше тисячі актів порушення цих норм та нараховано трохи більше 200 тисяч грн плати за проїзд.

Крім цього, Укртрансбезпека вже завершила процедуру закупівлі 24-х нових пересувних пристроїв для автоматичного ГВК (“Зважування у русі”), 2 з яких будуть направлені на підсилення роботи пунктів ГВК у Херсонській області. Їх планують влаштувати на автошляхах М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ та Р-47 Херсон-Нова Каховка-Генічеськ.

Також Службою автомобільних доріг у Херсонській області було проведено ремонт пункту ГВК на дорозі М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ. Наразі тривають відновлювальні роботи під’їзних шляхів.

Разом з тим, учасники зустрічі обговорили покращення злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту “Херсон” та доповнення національного проєкту з відновлення мостів на 2020 – 2025 роки заходом із будівництва шляхопроводу по просп. Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег у Херсоні.

“Міжнародний аеропорт у Херсоні є стратегічним інфраструктурним об’єктом регіону і має значний потенціал до збільшення кількості рейсів та пасажиропотоку. Для цього існуюча злітно-посадкова смуга, яка була побудована ще у 70-х роках, потребує покращення та модернізації, щоб мати можливість приймати сучасні повітряні судна. Ми тісно співпрацюємо з облдержадміністрацію та обласною радою регіону над визначенням джерел фінансування цього проєкту. Цей рік як ніколи став важливим для внутрішнього туризму і регіональної авіації. І ми маємо надалі сприяти цьому розвитку”, - додав Владислав Криклій.

У склад делегації Прем’єр-Міністра також увійшли Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко та заступник Міністра охорони здоров’я і головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини