Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Вересня 2020, 14:21
Версiя для друку


Важливий крок до посилення відповідальності за порушення габаритно-вагових вимог зроблено, - Владислав Криклій

16 Вересня 2020, 14:21

Сьогодні, 16 вересня, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №3743 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю”, який посилює відповідальність учасників перевезень та вводить нові штрафи за порушення габаритно-вагових параметрів.

Законопроєкт підтримали 270 народних депутатів.

“Ми продовжуємо удосконалювати систему габаритно-вагового контролю в Україні для убезпечення наших доріг від передчасного руйнування вантажівками. Ключовий момент – введення санкцій за порушення габаритно-вагових параметрів для всіх учасників перевезень – як вантажовідправників, так і власників або водіїв. Вдячний депутатам за підтримку цього рішення у першому читанні і дуже розраховуємо на якнайскоріше його схвалення у другому читанні”, - прокоментував прийняття відповідного законопроєкту Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Серед нових штрафних санкцій, які впроваджуються новим законопроєктом:

1. Штраф для вантажовідправників за порушення при внесенні відомостей у товарно-транспортні накладні або інші документи на вантаж у розмірі 34 тис. грн;

2. Штраф для користувачів (власників) транспортних засобів за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм в залежності від відсотку перевантаження:

- до 2 % включно у розмірі 1700 грн;
- від 2% до 5% у розмірі 5100 грн;
- від 5% до 10% у розмірі 8500 грн; (залишені без змін)
- від 10% до 20% у розмірі 17 тис. грн; (залишені без змін)
- від 20% до 30% у розмірі 34 тис. грн;
- понад 30% у розмірі 51 тис. грн.

3. Штраф за відмову від проходження ГВК у розмірі 51 тис. грн.

4. Штраф для посадових осіб суб’єктів господарювання, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності та/або водіїв за невиконання законних вимог працівників Укртрансбезпеки щодо перевірки дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт, усунення порушень законодавства з безпеки на автомобільному транспорті або створення перешкод для виконання покладених на них обов’язків, завдань у розмірі 51 тис. грн.

Крім цього, збільшено штрафні санкції для водіїв за невиконання ними вимог про зупинку з 3400 грн до 51 тис. грн.

Законопроєкт також запроваджує адміністративну відповідальність за порушення, зафіксовані в автоматичному режимі.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини