Для людей
з порушенням зору

    Новини    5 Жовтня 2020, 11:40
Версiя для друку


Владислав Криклій зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом ПАР в Україні Андре Гроеневальдом

5 Жовтня 2020, 11:40

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Гроеневальдом сьогодні, 5 жовтня, у Києві.

Сторони обговорили перспективи можливого подальшого співробітництва між обома країнами за різними напрямами, зокрема, у галузі авіації та морського транспорту.

Владислав Криклій повідомив про зацікавленість української сторони у розвитку співпраці з ПАР та подальшому поглибленні співробітництва у сфері транспорту. Також Україна зацікавлена у спільній реалізації проєктів і розвитку співпраці у галузі інфраструктури.

Міністр наголосив на важливості продовження спільної роботи обох країн над проєктом міжурядової угоди про повітряне сполучення. Остаточний текст цього документу вже погоджено, і наразі Державна авіаційна служба України здійснює його переклад для його подальшого внутрішньодержавного опрацювання.

Сторони також обговорили можливі спільні кроки у розвитку сфери морського співробітництва. Владислав Криклій позитивно відмітив прагнення обох держав вдосконалювати чинну нормативно-правову базу. Відтак, Україною та ПАР наразі опрацьовуються 2 проєкти угод: міжурядова угода між Україною та ПАР про морське торговельне судноплавство, а також Меморандум про визнання дипломів/свідоцтв фахівців моряків.

Крім цього, Владислав Криклій поділився досягненнями України у впровадженні масштабних концесійних проєктів, зокрема, укладенням перших концесійних договорів морських портів “Ольвія” та Херсон із загальним обсягом інвестицій близько 134 млн доларів, а також ознайомив південноафриканську сторону із перспективними проєктами, які готуються до реалізації у 2021 році.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини