Для людей
з порушенням зору

    Новини    8 Жовтня 2020, 15:41
Версiя для друку


НАБУ спільно з СБУ розпочало обшуки в межах розслідування щодо Українського Дунайського пароплавства, - Владислав Криклій

8 Жовтня 2020, 15:41

Сьогодні, 8 жовтня, детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з ГУ КЗЕД Служби безпеки України за процесуального керівництва САП розпочали обшуки за місцем проживання фізичних осіб, офісів низки компаній та інших об'єктів у межах розслідування можливих зловживань, через які Українському Дунайському пароплавству було завдано збитків в особливо великих розмірах. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з листопада минулого року.

“Рівно рік тому, 8 жовтня, колишній очільник Українського Дунайського пароплавства Дмитро Чалий, той самий, який говорив, що компанія банкрут, але він її готовий приватизувати, був звільнений з посади. Тоді ми розпочали повне перезавантаження роботи компанії, яка до того часу мала за плечима численні борги і корупцію, отриману від попереднього керівництва. Через місяць УДП очолив новий керівник - Олексій Хомяков, перед яким поставили завдання не лише вивести компанію у прибуток (це їм вдалося - 34,6 млн прибутку заробила компанія попри коронакризу за результатами І-го півріччя цього року), а й максимально сприяти в розслідуванні корупційних схем на підприємстві, якими навмисно доводили компанію до банкрутства. Йдеться, у тому числі про ймовірне незаконне відчуження 32 ліхтерів (барж), що належали УДП і які в подальшому були вивезені за кордон. Сьогодні Детективи НАБУ спільно з СБУ розпочали проводити обшуки у межах цього розслідування. Хочеться швидкого покарання для винних та компенсації збитків державі”, - прокоментував ситуацію Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Очільник Міністерства також повідомив, що сьогодні на хабарі затримано очільника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігоря Алєксєєва. Він пропонував 4,2 млн грн хабаря голові Вінницької ОДА Сергію Борзову за вирішення питання погашення заборгованості та виділення бюджету за раніше поставлене медобладнання в одному із комунальних закладів області. Вже зареєстровано відповідне кримінальне провадження НАБУ.

Нагадаємо, незважаючи на пандемію та кризу, Українське Дунайське пароплавство отримало 34,6 млн грн прибутку за результатами І півріччя цього року. Це є одним з  найбільших фінансових показників компанії за останні роки. Для порівняння, за перше півріччя минулого року УДП заробило у 4 рази менше – 8,4 млн грн, у 2018-му – 0,5 млн грн, а у 2017-му взагалі вийшло в мінус. Позитивні фінансові результати компанія отримала завдяки низці зовнішніх та внутрішніх факторів, а саме – сприятливій навігаційній обстановці, оптимізації бізнес-процесів та низці впроваджених антикорупційних заходів.

Довідково:

ПрАТ “Українське Дунайське пароплавство” є однією з найбільших судноплавних компаній як в Україні, так і у Придунайському регіоні. Компанія виробляє 20% транспортної продукції на протязі 2400 км від гирла ріки Дунай до порту Кельхайм, Німеччина.

УДП має у своєму розпорядженні морський і річковий флот, а також вдале географічне розташування базових портів Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ, що сприяє створенню транспортного вузла, який забезпечує зовнішньоекономічні інтереси України в придунайських країнах, а також у країнах Чорного та Середземного морів.

На даний час Українське Дунайське пароплавство має річковий флот чисельністю 75 самохідних суден і 245 одиниць несамохідного флоту. Також компанія оперує флотом іноземних спільних підприємств, що налічує 125 одиниць несамохідного флоту.

 

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини