Для людей
з порушенням зору

    Новини    21 Жовтня 2020, 16:04
Версiя для друку


63 млн євро від ЄБРР дозволять масштабувати модернізацію логістичної мережі та сільських відділень Укрпошти, - Владислав Криклій

21 Жовтня 2020, 16:04

Сьогодні, 21 жовтня, на своєму засіданні Уряд схвалив розпорядження КМУ про залучення коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у розмірі 63 млн євро на реалізацію проєктів “Логістична мережа” та “Сільське відділення” Укрпошти.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Укрпошта продовжує виконувати масштабну інвестиційну програму на цей рік для модернізації існуючої логістичної мережі та вдосконалення роботи пошти. Сьогодні своїм рішенням Уряд підтримав залучення позики ЄБРР у розмірі 63 млн євро на ключові проєкти компанії з модернізації логістичної мережі та сільських відділень. Попри кризу та карантин Укрпошта продовжує стабільно розвиватися, набирати новий персонал на роботу, виплачувати рекордні дивіденди державі, активно реалізовувати свої непрофільні активи, спрямовуючи їх на модернізацію. І ми будемо надалі використовувати кожну можливість для вдосконалення роботи компанії”, - зазначив очільник Міністерства.

Реалізація проєкту “Логістична мережа” передбачає створення нових логістичних центрів Укрпошти та встановлення сучасного сортувального обладнання у логістичних хабах та депо.
Реалізація проєкту “Сільське відділення” забезпечить оновлення моделі роботи поштових відділень у селах з населенням менш ніж 1 тисяча осіб. Замість сільських стаціонарних відділень поштового зв’язку планується продовжити запровадження до 1900 пересувних відділень з повним функціоналом, які покриють 100% населених пунктів України.

Крім цього, Уряд схвалив проєкт розпорядження Президента про делегацію України для участі у переговорах з ЄБРР щодо укладення Гарантійної угоди “Проєкт розвитку логістичної мережі АТ “Укрпошта” (Модернізація та цифровізація Укрпошти та сільське відділення)” між Україною та ЄБРР. Цим документом Міністр інфраструктури Владислав Криклій уповноважується підписати вищезазначену угоду від української сторони.

Нагадаємо, Укрпошта отримає 30 млн євро кредиту ЄІБ на модернізацію логістичної мережі в рамках спільного з банком проєкту “Логістична мережа (Модернізація та цифровізація Укрпошти)”. Відповідна Гарантійна угода була підписана 6 жовтня 2020 у Брюсселі.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини