Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    3 Листопада 2020, 13:27
Версiя для друку


Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства інфраструктури України

«Про внесення зміни до Правил надання послуг у морських портах України»
3 Листопада 2020, 13:27

Проєкт наказу Міністерства інфраструктури України «Про внесення зміни до Правил надання послуг у морських портах України» (далі – проєкт Наказу) розроблено Міністерством інфраструктури України з метою створення правових умов для визначення габаритно-вагових параметрів автомобільних транспортних засобів у морських портах, що дозволить скоротити видатки на утримання автомобільних доріг загального користування та забезпечити їх збереження, та на підставі статті 19 Закону України «Про морські порти України».

Так, щорічні збитки, які завдаються дорожньому господарству внаслідок руйнування доріг, спричинених рухом великовагових транспортних засобів, складають - більш ніж 2 млрд. гривень. За дослідженнями Світового банку, щорічні втрати ВВП країни внаслідок незадовільного стану автомобільних доріг складають 3 - 4 % ВВП. Понад 90 % автомобільних доріг в Україні потребують виконання ремонтно-будівельних робіт.

У зв’язку з цим, проєктом акта пропонується передбачити у Правилах надання послуг у морських портах України, затверджених наказом Міністерства інфраструктури України від 05 червня 2013 року № 348 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 15 серпня 2013 року за № 1401/23933, що після якщо після завантаження автомобільного транспортного засобу, поданого в морському порту для вивезення вантажу за його межі, портовий оператор (оператор термінала) надає послугу зі зважування, платність/безоплатність якої він визначає самостійно, та здійснює визначення вагових параметрів такого завантаженого автомобільного транспортного засобу, портовий оператор (оператор термінала) інформує Державну службу України з безпеки на транспорті в режимі реального часу про вагові параметри такого транспортного засобу із зазначенням його марки та номерного знака, у тому числі причепа в разі наявності.

Внаслідок реалізації Наказу, Укртрансбезпека, як центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті та здійснює державний нагляд (контролю) за безпекою на автомобільному, міському електричному, залізничному транспорті, отримає ефективний інструмент виявлення транспортних засобів габаритні параметри яких перевищують нормативні та притягнення винних осіб до адміністративної та адміністративно-господарської відповідальності.

Зауваження та пропозиції до проєкту акта від фізичних та юридичних осіб слід надсилати на адресу: Департамент стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень Мінінфраструктури, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; hrytsak@mtu.gov.ua, та на адресу Державної регуляторної служби України.

 



ВСІ Оголошення