Для людей
з порушенням зору

    Новини    4 Листопада 2020, 17:08
Версiя для друку


Владислав Криклій зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні Гернотом Пфандлером

4 Листопада 2020, 17:08

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Гернотом Пфандлером сьогодні, 4 листопада, у Києві. Участь у зустрічі також взяли представники австрійського бізнесу.

Сторони обговорили перспективи подальшого співробітництва між обома країнами за різними напрямами, зокрема, у дорожній і залізничній галузях.

Владислав Криклій висловив щирі співчуття постраждалим внаслідок жахливого теракту, який відбувся 2-го листопада у центрі Відня.

Міністр схвально оцінив результати спільної роботи обох країн під час останнього візиту Президента України до Австрійської Республіки у вересні цього року і подякував за сприяння та активну участь у вирішенні проблемних питань, а також за готовність до пошуку нових напрямів українсько-австрійської співпраці.

Очільник Міністерства підкреслив важливість активізації спільних зусиль для стимулювання ринку вантажних перевезень і зазначив, що в липні цього року відомство звернулося до Федерального Міністра з питань кліматичних дій, навколишнього середовища, енергетики, мобільності, інновацій та технологій Австрії з проханням виділити додатково 4 тисяч дозволів для українських перевізників. Станом на сьогодні, всі австрійські дозволи на перевезення вже оформлені практично у повному обсязі. Тому українська сторона дуже очікує на якнайскоріше вирішення цього питання та отримання додаткових дозволів до кінця поточного року.

Сторони обговорили можливість співпраці у відновленні дорожньої інфраструктури України та реалізації концесійних проєктів у дорожньому будівництві. Відтак, минулого тижня разом зі Світовим банком, IFC та Укравтодором Мінінфраструктури презентувало Першу програму державно-приватного партнерства у дорожній галузі: http://roadppp.in.ua. 6 ділянок доріг загальною протяжністю 1500 км, які були відібрані для потенційних пілотних проєктів ДПП, будуть реалізовані в рамках цієї Програми на першому етапі. Це дороги Бориспіль – Полтава (М-03), Київ – Житомир – Рівне (М-06), Миколаїв – Херсон (М-14), Ягодин – Ковель – Луцьк (М-07, М-19), Дніпро – Миколаїв (М-04, Н-11) і Харків – Дніпро – Запоріжжя (М-29, М-04 та М-18).

Міністр також висловив вдячність австрійській стороні за підтримку в обміні передовим досвідом із впровадження WIM і Tolling систем та позитивно відмітив підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю у дорожньому секторі між австрійською компанією ASFINAG та Укравтодором.

Крім цього, Владислав Криклій поділився найближчими планами відомства щодо оновлення рухомого складу Укрзалізниці та запросив австрійські компанії до співпраці та участі у відборі виробника електровозів. Разом з тим, представники австрійського бізнесу презентували Міністру свої пропозиції щодо реалізації перспективних інфраструктурних проєктів, у тому числі щодо електрифікації на залізниці.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 



ВСІ Новини