Для людей
з порушенням зору

    Новини    9 Листопада 2020, 11:00
Версiя для друку


Пропонуємо Казахстану перейти на систему обміну цифровими дозволами, - Владислав Криклій

9 Листопада 2020, 11:00

Цього тижня Міністр інфраструктури України Владислав Криклій перебуває з офіційним робочим візитом у Республіці Казахстан. У рамках цієї поїздки сьогодні, 9 листопада, відбулась зустріч Владислава Криклія із заступником Прем‘єр-міністра Казахстану Романом Скляром. Сторони обговорили перспективи подальшого співробітництва між обома країнами у сфері транспортної інфраструктури та торгівлі.

Владислав Криклій зазначив, що основним спільним завданням для України та Казахстану є створення комфортних конкурентних маршрутів і умов для перевезення вантажів з метою стимулювання їх обсягів. Тому він запропонував казахстанській стороні перейти на систему обміну цифровими дозволами на міжнародні вантажні автоперевезення, що сприятиме значному посиленню цієї співпраці. Подібні пілотні проєкти Україна також планує впроваджувати і з Польщею. Разом з цим, Міністр підкреслив необхідність підвищення конкурентоспроможності коридору ТРАСЕКА через впровадження єдиного транзитного дозволу між країнами-учасницями проєкту.

Владислав Криклій повідомив про зацікавленість України у розвитку взаємовигідного українсько-казахстанського співробітництва у сфері торгівлі і транспорту та наголосив на важливості продовження роботи із залучення додаткового вантажопотоку в напрямку Китай - Казахстан - Азербайджан - Грузія - Україна - країни Європи з використанням морських портів Чорного і Каспійського морів.

У ході зустрічі Міністр ознайомив казахстанську сторону з ключовими проєктами та реформами, які наразі реалізує українське Міністерство, у тому числі щодо впровадження цифрових технологій, залучення інвестицій та укладення перших концесійних договорів. Користуючись нагодою, Владислав Криклій запросив представників казахстанського бізнесу до участі в масштабних українських проєктах.

Участь у зустрічі з української сторони також взяв перший заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини