Для людей
з порушенням зору

    Новини    12 Листопада 2020, 10:03
Версiя для друку


Україна і Казахстан співпрацюватимуть для запровадження цифрових дозволів, - Владислав Криклій

12 Листопада 2020, 10:03

Сьогодні, 12 листопада, у місті Нур-Султан Міністерство інфраструктури України в особі Міністра Владислава Криклія та Міністерство індустрії та інфраструктурного розвитку Республіки Казахстан в особі Віцеміністра Беріка Камалієва підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у сфері створення інноваційних технологій та інформаційних систем щодо порядку обміну дозволами на здійснення міжнародних вантажних автоперевезень.

Підписання відбулося в рамках офіційного візиту Міністра інфраструктури України до Казахстану.

“Зміцнюємо торгово-економічне співробітництво між Україною та Казахстаном. Щойно разом з моїм колегою – Віцеміністром індустрії і інфраструктурного розвитку Беріком Камалієвим уклали Меморандум щодо співпраці у сфері обміну дозволами на міжнародні автоперевезення. Ми хочемо суттєво поглибити співробітництво для більш швидкого та безперешкодного руху вантажів, плануємо якнайшвидше запровадити цифрові дозволи на автоперевезення. Вдячний казахстанській стороні за готовність співпрацювати”, - зазначив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Меморандум передбачає спільну роботу, яка дозволить:
- спростити процедури обміну дозволами на здійснення міжнародних автоперевезень;
- перевести паперові бланки дозволів в електронну форму;
- обмінюватися існуючим досвідом та інформацією для взаємної вигоди.

Документ набирає чинності з дати його підписання.

Перехід на цифрові дозволи сприятиме розвитку транспортної галузі в обох країнах, а також позитивно відобразиться на їх економіці та товарообороті. Також з метою підвищення конкурентоздатності коридору ТРАСЕКА проводиться робота з впровадження єдиного транзитного дозволу між країнами-учасницями проєкту.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини