Для людей
з порушенням зору

    Новини    20 Листопада 2020, 15:19
Версiя для друку


Розпочато тестування продажу авіаквитків SkyUp на сервісі SmartTicket, - Владислав Криклій

20 Листопада 2020, 15:19

На сервісі єдиного е-квитка на транспорті SmartTicket розпочато тестування продажу авіаквитків компанії SkyUp Airlines. Запуск його повноцінної роботи запланований орієнтовно на грудень цього року. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«У вересні цього року ми стартували з дуже довгоочікуваною ініціативою для киян – запуском єдиного е-квитка на транспорті SmartTicket для залізниці та міського транспорту. Наш наступний крок – підключення авіа- та інших видів перевезень. Наразі на сервісі SmartTicket розпочато тестування продажу авіаквитків компанії SkyUp, а орієнтовно у грудні вже плануємо запустити його в повноцінну роботу», - зазначив Міністр.

Нагадаємо, експериментальним проєктом із впровадження єдиного е-квитка на транспорті займається Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки Міністерства інфраструктури за участі Укрзалізниці.

Продаж SmartTicket здійснюється на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua та на SmartTicket.gov.ua. Електронний квиток зчитується за допомогою QR-коду на мобільному пристрої контролера. Це значно заощаджує час на купівлю квитків і мінімізує черги, що особливо актуально в умовах пандемії.

У майбутньому передбачається, що пасажир зможе придбати SmartTicket одразу на 4 види транспорту, або, наприклад, метро та поїзд або ж на поїзд та літак.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини