Для людей
з порушенням зору

    Новини    24 Листопада 2020, 15:08
Версiя для друку


Розвиваємо співпрацю в рамках ОЧЕС для реалізації перспективних проєктів у Чорноморському регіоні, - Владислав Криклій

24 Листопада 2020, 15:08

Україна розвиватиме та поглиблюватиме співпрацю з країнами-учасницями Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС) для реалізації перспективних проєктів у галузі транспорту в Чорноморському регіоні.

На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час онлайн-засідання міністрів транспорту країн-учасниць ОЧЕС сьогодні, 24 листопада.

Участь у заході також взяли Єврокомісар з питань транспорту Адіна Валеан, Генеральний секретар ПМС ОЧЕС Посол Майкл Хрістідес, Міністр транспорту, інфраструктури та зв'язку Румунії Лучіан Боде та профільні міністри інших країн.

«Торгівля між Європою та Азією залишається основним двигуном зростання світових імпортно-експортних операцій. Сьогодні ми спостерігаємо позитивні тенденції зростання об’ємів зовнішньої торгівлі України з країнами-учасницями ОЧЕС. А це, у свою чергу, потребує надання якісних послуг з перевезення вантажів між нашими державами. Для цього Україна активно проводить роботу як на двосторонньому рівні, так і на виконання домовленостей, досягнутих в рамках діяльності ОЧЕС. І ми готові надалі поглиблювати цю співпрацю», - зазначив Владислав Криклій.

За його словами, наразі Мінінфраструктури активно співпрацює з Єврокомісією у розвитку автошляху в напрямку від Одеси через територію Молдови, Румунії та Болгарії, що є частиною Чорноморської кільцевої автомагістралі та Транс’європейської мережі TEN-T. І задля збільшення пропускної здатності цієї автомагістралі Україна вкрай зацікавлена розвивати подальше співробітництво з Румунією, Болгарією та Туреччиною. Разом з тим, враховуючи необхідність побудови мосту через річку Дунай у рамках цього проєкту, українська сторона вбачає необхідність посилення співпраці з Румунією щодо визначення маршруту руху.

Владислав Криклій також повідомив про наміри України об’єднати спільні зусилля для створення єдиної платформи для обміну електронними дозволами на міжнародні автоперевезення. Спільно з Молдовою та Туреччиною Міністерство вже працює над запуском такого пілотного проєкту в рамках ОЧЕС.

Крім цього, одним із пріоритетних напрямів співпраці для української сторони є розвиток інтермодальних перевезень у Чорноморському регіоні з розширенням на Європу та Балтію. Владислав Криклій повідомив, що наразі спільно з ЄБРР та IFC Мінінфраструктури активно готується до концесій залізнично-поромного комплексу та першого і контейнерного терміналів Чорноморського морського порту. Це, у свою чергу, сприятиме розвитку інтермодальних перевезень у даному регіоні.

Україна також бере активну участь у діалозі з Туреччиною щодо створення сприятливих умов для розвитку комбінованих перевезень між обома країнами.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини