Для людей
з порушенням зору

    Оголошення    1 Грудня 2020, 14:03
Версiя для друку


Спрощення контрольних процедур на кордоні в рамках співпраці двох пріоритетних напрямів ПН 11 «Безпека та боротьба з організованою злочинністю» та ПН 1a «Внутрішнє судноплавство» Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону

1 Грудня 2020, 14:03

12.11.2020 Міністерством юстиції України зареєстровано за № 1122/35405 наказ Міністерства інфраструктури України від 31 липня 2020 року № 433 «Про внесення змін до Порядку оформлення приходу суден у морський порт, надання дозволу на вихід суден у море та оформлення виходу суден із морського порту» (далі–Наказ).

Зазчений Наказ встановлює на національному рівні та імплементує єдині гармонізовані та уніфіковані форми DAVID, які є результатом співпраці двох пріоритетних напрямків (ПН) 1a «Внутрішнє судноплавство» та ПН 11 «Безпека та боротьба з організованою злочинністю» Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону (далі – ЄСДР) для полегшення навігації річкою Дунай та спрощення контрольних процедур на кордоні з метою забезпечення єдиного підходу при оформленні приходу/виходу суден країн – учасниць ЄСДР в портах дунайського регіону для прискорення та гармонізації адміністративних процесів.

Капітани суден (або морські агенти), які здійснюють судноплавство на р. Дунай повинні подавати портовим властям документи за оновленими формами:

  • звіт про прихід/вихід (Arrival and departure report Danube Navigation Standard Form (DAVID) з поміткою «Прихід/Arrival»;
  • суднову роль (Crew List Danube Navigation Standard Form (DAVID);
  • список пасажирів (Passenger List Danube Navigation Standard Form (DAVID).

Також з метою полегшення прибуття та перебування у відстої суден на виконання зобов’язань відповідно до Конвенції про полегшення міжнародного морського судноплавства 1965 року, зазначеним Наказом також змінені додатки у зв’язку з їх оновленням Міжнародною морською організацією, яка є посередником та засобом співпраці між Урядами.

Впровадження форм DAVID та затвердження їх на рівні нормативно правового акту є першим етапом в процесі оптимізації спрощення контрольних процедур на кордоні. Подальша робота буде полягати в цифровізації процесу передачі даних.

Наказ набрав чинності з 27.11.2020.



ВСІ Оголошення