Для людей
з порушенням зору

    Новини    16 Грудня 2020, 14:15
Версiя для друку


Верховна Рада ратифікувала Протокол між Україною та Великобританією щодо лібералізації міжнародних автоперевезень, - Владислав Криклій

16 Грудня 2020, 14:15

Сьогодні, 16 грудня, Верховна Рада прийняла законопроєкт № 0057 «Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії про міжнародні автотранспортні перевезення». «ЗА» проголосували 329 депутатів.

«Зняття бар’єрів у вигляді дозволів на міжнародні автоперевезення – це завжди крок вперед. Ратифікованим Протоколом між Україною та Великою Британією регламентується виконання автоперевезень категоріями Євро-5 та вище без дозволів. Це надасть українським перевізникам нові можливості для здійснення своєї діяльності. Крім того, Україна зможе залучити додаткові вантажопотоки, адже британські перевізники також зможуть виконувати перевезення до України без дозволів. Вдячний депутатам за прийняте рішення», - прокоментував ратифікацію Протоколу Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, щорічно українські перевізники здійснюють близько 3 тис. поїздок до Великої Британії. Але через процеси Брексіту і Велика Британія, і країни ЄС ще не визначилися, як будуть відбуватися перевезення у нових умовах. Тому українська сторона вже має переваги над перевізниками країн-членів ЄС у вигляді укладеного Протоколу про бездозвільний проїзд.

Протокол був підписаний у червні минулого року.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини