Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Грудня 2020, 17:44
Версiя для друку


Уряд підтримав законопроєкт щодо суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів, - Владислав Криклій

28 Грудня 2020, 17:44

Сьогодні, 28 грудня, на своєму засіданні Уряд схвалив законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом». Він покликаний вдосконалити законодавче регулювання ринку послуг автомобільного та міського електричного транспорту в Україні та забезпечити надійний рівень безпеки перевезень шляхом адаптації норм українського законодавства до європейського.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Наша ключова мета – підвищити якість і комфортабельність послуг з перевезення пасажирів. Згідно з підтриманим сьогодні Урядом законопроєктом, перевезення, які будуть визнані суспільно важливими, переводитимуться на договірну основу із забезпеченням відповідної оплати за рахунок коштів місцевих бюджетів. Також буде впроваджена окрема система отримання обов’язкового фінансового відшкодування, що виплачується перевізникам таких послуг. Ці послуги будуть недискримінаційними, прозорими, з дотриманням законодавства щодо публічних закупівель. А місцева влада самостійно визначатиме базовий тариф на такі послуги громадянам», - пояснив Міністр.

За його словами, схвалений законопроєкт встановлює принцип рівноправного доступу до послуг інфраструктури, який поширюється на всіх осіб, зацікавлених в отриманні цих послуг відповідно до положень Регламенту ЄС № 1370/2007.

Проєкт закону також встановлює нові норми для перевізників, які регулюватимуть усі аспекти діяльності щодо системи надання суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини