Для людей
з порушенням зору

    Новини    18 Січня 2021, 11:28
Версiя для друку


Визначено переможця аукціону на виконання передпроєктних робіт із будівництва аеропорту на Закарпатті, - Владислав Криклій

18 Січня 2021, 11:28

Міністерство інфраструктури України у співпраці з Укрінфрапроектом продовжують підготовку проєктування та будівництва нового аеропорту на Закарпатті. Відтак, вже визначено переможця аукціону на виконання передпроєктних робіт.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Ми продовжуємо підготовку проєктування та будівництва нового летовища на Закарпатті. Вже визначено переможця аукціону на виконання передпроєктних робіт Очікувана вартість закупівлі складала 5 млн грн, проте переможець виконає роботи за 4 млн 220 тис. грн. Найближчим часом буде укладено відповідний договір. Всього участь в аукціоні взяли 7 компаній. За результатами передпроєктних робіт буде визначено місце розташування аеропорту – у селищі Середньому або Мукачеві. А після цього одразу розпочнеться проєктування», - пояснив Міністр.

За словами Владислава Криклія, новий аеропорт має стати не просто інфраструктурним проєктом держави, а й значною приватною інвестицією в розбудову Закарпатського регіону, адже проєкт планується реалізувати із залученням механізмів державно-приватного партнерства. Орієнтовно будівництво аеропорту займе до 3-х років. Нагадаємо, 2,4 млрд грн з держбюджету у 2021 році підуть на розвиток регіональних аеропортів. 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво нового аеродрому в Дніпрі, 1 млрд грн – на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім цього, ще 30 млн грн виділено на проєктування нового летовища на Закарпатті.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини