Для людей
з порушенням зору

    Новини    11 Лютого 2021, 19:09
Версiя для друку


Наше спільне завдання з ЄС – якнайскоріше укладення Угоди про Спільний авіаційний простір, - Владислав Криклій

11 Лютого 2021, 19:09

Україна та Європейський Союз мають докласти всіх можливих зусиль для якнайскорішого укладення Угоди про Спільний авіаційний простір.

На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час свого виступу на 7-му засіданні Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі сьогодні, 11 лютого.

«Нашим головним спільним завданням з ЄС було і залишається якнайскоріше укладення Угоди про Спільний авіаційний простір. За підсумками 2020 року обсяги авіаційних пасажирських перевезень в Україні скоротились на 65% у порівнянні з докризовим 2019-м. Саме тому підтримка авіації в умовах карантинних обмежень має велике значення і укладення Угоди про САП дозволить це зробити», - підкреслив Владислав Криклій.

За його словами, зі свого боку Україна виконала всі покладені на неї зобов’язання та формальності, необхідні для підписання Угоди про САП.

Очільник Міністерства відзначив, що важливим пріоритетом роботи відомства у 2021 році залишається прийняття основних євроінтеграційних законів у галузі транспорту. «Знаковою подією минулого року стало прийняття Верховною Радою закону «Про внутрішній водний транспорт». І ми продовжуємо цю роботу у 2021-му. Наразі у парламенті очікують схвалення законопроєкти щодо мультимодальних перевезень, врегулювання ринку автомобільних перевезень, залізничного транспорту, перевезень небезпечних вантажів, плати за використання автошляхів, суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів, а також поштового зв’язку», - сказав Владислав Криклій.

Міністр також наголосив на важливості активізації діалогу щодо лібералізації транзитних міжнародних автомобільних вантажних перевезень з країнами ЄС та розповів про ключові досягнення відомства у цифровізації процесів на транспорті.

«Мінінфраструктури готове взяти активну участь в ініціативі ЄС «Зелена Угода». За темпами розвитку електромобільності Україна наразі посідає 3-тє місце у Європі. У нас функціонують 10 200 електрозарядних станцій, і це на 63% більше, ніж було у 2019-му. Ми всіляко підтримуємо популяризацію як приватного, так і громадського електричного транспорту. Крім цього, спільно з бізнесом і громадськістю розробили проєкт стратегії розвитку автомобільної промисловості в Україні, яка передбачає стимули для вітчизняного виробництва електрокарів», - зазначив Владислав Криклій.

Разом з тим, очільник відомства відмітив успішне впровадження спільних з Європейським інвестиційним банком проєктів «Міський громадський транспорт України» та «Міський громадський транспорт України ІІ», а також передачу в концесію перших морських портів України «Ольвія» і Херсон із загальним обсягом інвестицій близько 134 млн доларів.

«Ми розуміємо, що знаходимося лише на початку свого шляху з розбудови ефективної транспортно-логістичної системи. Сподіваємось, що спільними зусиллями ми розбудуємо екологічну, безпечну та інтегровану до європейської сучасну транспортну мережу», - підсумував Владислав Криклій.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини