Для людей
з порушенням зору

    Новини    1 Березня 2021, 09:48
Версiя для друку


Проєкт високошвидкісного залізничного сполучення розпочнеться у 2021-му від кордону з Польщею, - Владислав Криклій

1 Березня 2021, 09:48

На запрошення Міністра інфраструктури Польщі Анджея Адамчика 27 лютого Міністр інфраструктури України Владислав Криклій в режимі онлайн долучився до панельної дискусії на тему: «Інфраструктура Північ-Південь 2040 у контексті Зеленого ладу ЄС». Захід відбувся у рамках щорічної міжнародної конференції «Європа Карпат», що проходила 27-28 лютого у м. Красічин (Республіка Польща).

Участь у дискусії також взяли Міністр транспорту та комунікацій Литви Маріус Скуодіс, інші представники керівництва міністерств з питань інфраструктури та транспорту Румунії, Словаччини, Угорщини та Чехії. Учасники обговорили розбудову швидкісного залізничного сполучення в регіоні, автомагістралей, у тому числі у рамках Via Carpathia i Via Baltica, безпеку транспортної інфраструктури та її роль у реалізації Європейського зеленого ладу.

Під час заходу Владислав Криклій повідомив про плани Міністерства у впровадженні проєкту високошвидкісного залізничного руху в Україні та підкреслив необхідність будівництва нових залізничних сполучень на основі «європейської колії».

«Цьогоріч в Україні вперше передбачена бюджетна підтримка у розмірі 4 млрд грн на розвиток пасажирських залізничних перевезень – закупівлю 100 нових вагонів та електрифікацію. Разом з тим, ми даємо старт проєкту високошвидкісного залізничного сполучення, який на початковому етапі передбачатиме будівництво залізничної лінії зі швидкістю руху до 250 км/год та сучасної інфраструктури для обслуговування InterCity та контейнерних перевезень у напрямку ЄС. У 2021-му розпочнемо його від кордону з Польщею», - сказав Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури України також наголосив на важливості розвитку мережі автомагістралей TEN-T, у тому числі у рамках Via Carpathia, та підкреслив роль українських морських портів у транспортно-логістичних коридорах між Європою та Азією.

Довідково:

«Європа Карпат» - форум, присвячений обговоренню питань збереження унікального багатства культури та природи Центральної Європи, економічного та стратегічного розвитку цього регіону, а також Ініціативи трьох морів.

У цьому році вперше конференція відбувалася за гібридною формулою (онлайн).

 



ВСІ Новини