Для людей
з порушенням зору

    Новини    25 Березня 2021, 15:10
Версiя для друку


Реформа УЗ має бути системною і зрозумілою кожному працівнику, - Владислав Криклій

25 Березня 2021, 15:10

Реформування залізниці є одним із ключових завдань Міністерства інфраструктури на цей рік і має обов’язково відбутись. На цьому наголосив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації сьогодні, 25 березня.

«Реформа Укрзалізниці має бути системною і зрозумілою кожному працівнику. Її впровадження є одним із зобов’язань України відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС. Також відповідні завдання визначені Програмою Президента, Планом дій Уряду та Національною транспортною стратегією України до 2030 року. Анбандлінг є необхідною умовою реалізації нової моделі ринку. І кожному працівнику УЗ необхідно донести, як він працюватиме після розділення компанії. Сподіваємось, що Укрзалізниця якнайшвидше, вже у цьому році, здійснить відокремлення необхідних вертикалей і проведе відповідні організаційні зміни всередині товариства», - наголосив Владислав Криклій під час зустрічі.

За його словами, Мінінфраструктури також ініціює продовження експериментального проєкту із допуску суб’єктів приватної тяги на залізницю на ІІІ квартал 2021 року, враховуючи необхідність подальшого відпрацювання технічних та технологічних особливостей реалізації доступу до залізничної інфраструктури.

Владислав Криклій поділився планами щодо реалізації проєкту з будівництва нового вантажного термінала в міжнародному аеропорту «Бориспіль», а також щодо проведення відповідного конкурсу та укладення договору на виконання робіт з його проєктування. «Прогнозована пропускна здатність майбутнього термінала – близько 120 тисяч тонн. Орієнтовний початок будівельних робіт запланований на початок 2022 року», - повідомив очільник Міністерства.

Він наголосив на важливості якнайскорішого розгляду і прийняття у першому читанні законопроєкту №4168 щодо створення Державного фонду внутрішніх водних шляхів. «Наразі цей проєкт готується до обговорення у комітетах Верховної Ради, після чого планується до літа поточного року винести його на пленарне засідання», - зазначив Владислав Криклій.

За його словами, створення такого фонду дозволить забезпечити належний технічний стан судноплавних шлюзів на Дніпрі, підвищити пропускні спроможності річки, що, у свою чергу, сприятиме розвитку пасажирських перевезень, у тому числі міжнародних. «Національна транспортна стратегія до 2030 року містить реалістичні цифри. Збільшення ж вантажопотоку на Дніпрі до 30 млн тонн сподіваємось досягти за рахунок додаткових заходів, над якими працює Міністерство. Зокрема, це модернізація судноплавних шлюзів, модернізовані сервіси Річкової інформаційної служби, робота над включенням Дніпра та Південного Бугу в мережу TEN-T, що, у свою чергу сприятиме залученню міжнародних інвестицій на річку, підвищенню рівня безпеки та скоординованості процесів, цілорічного навігаційного періоду тощо», - додав очільник Міністерства.

Також відомством продовжується робота з доопрацювання проєкту Методики розрахунку розмірів ставок портових зборів, які справляються у морських портах. «Ми продовжуємо доопрацювання відповідного проєкту Методики за обов’язкової участі широкого кола представників бізнес-спільноти та організацій, які її представляють. І запрошуємо долучатися всіх бажаючих до цього обговорення. Наступну зустріч плануємо на початку квітня», - підсумував Владислав Криклій.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини