Для людей
з порушенням зору

    Новини    30 Березня 2021, 11:23
Версiя для друку


Львів може долучитися до проєкту приміського сполучення City Express, - Владислав Криклій

30 Березня 2021, 11:23

До анонсованого у лютому цього року Президентом Володимиром Зеленським проєкту приміського сполучення «City-Express», запуск якого запланований на першому етапі у Києві, Харкові та Дніпрі, може долучитися також і Львів.

Таку думку висловив Міністр інфраструктури Владислав Криклій вчора, 29 березня, під час дискусії «S-bahn по-львівськи. Як Укрзалізниця може допомогти вирішити транспортні проблеми Львова», яка відбулася у медіа-хабі «Твоє місто».

«Зараз ми напрацьовуємо подібні проєкти для Києва, Дніпра і Харкова і я переконаний, що Львів як велике туристичне місто теж має долучатися до цього проєкту. Це має бути співпраця кількох гілок влади та міст-супутників, які дотичні до Львова. S-bahn має розвантажити автошляхи, запропонувати більш екологічний та великогабаритний міський електричний транспорт», - зазначив Міністр.

За його словами, для того, щоб запустити міський електричний експрес, який зможе об’єднати і міські, і міжміські перевезення, необхідно зважати на 3 аспекти. «Питання, які досі не вирішені – це оновлення рухомого складу, підтримка залізниці в частині організації та диспетчеризації руху і частково в частині інфраструктури. Ну і третє – система компенсацій. Це важливо для того, щоб проєкт працював системно, а не зупинився, як це відбулося на прикладі Києва», - відмітив Владислав Криклій.

Міністр пояснив, що саме через відсутність публічних договорів-зобов’язань, завдяки яким компенсувалася б частина витрат залізниці, та інвестскладової, яка б могла спрямовуватися на оновлення і ремонт рухомого складу, проєкт у столиці був вимушений зупинитися. «Зараз ми спробуємо дати йому нове життя», - підсумував очільник Міністерства.

Участь у дискусії також взяли народний депутат України Ростислав Тістик, заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко, голова комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міської ради Ігор Зінкевич, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев та експерти із залізничних питань.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.

 

 



ВСІ Новини