Для людей
з порушенням зору

    Новини    19 Квітня 2021, 16:54
Версiя для друку


Ми зацікавлені у реалізації спільних інфраструктурних проєктів з США, - Владислав Криклій

19 Квітня 2021, 16:54

Міністр інфраструктури Владислав Криклій провів онлайн-зустріч з представниками американської компанії «Wabtec Corporation» сьогодні, 19 квітня.

Сторони обговорили перспективи співпраці у розвитку залізничного сектору України. Участь у заході також взяли перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович, в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, член правління АТ «Укрзалізниця» Франтішек Буреш, представники Міністерства та УЗ.

Владислав Криклій наголосив, що реалізація проєктів у сфері залізничного транспорту є одним із пріоритетів Уряду України. «Ми вкрай зацікавлені у розвитку співробітництва з американською стороною, зокрема у частині оновлення рухомого складу та розвитку високошвидкісного залізничного сполучення для розвитку пасажирських перевезень», - відмітив очільник Міністерства.

Владислав Криклій привітав зацікавленість компанії «Wabtec Corporation» до співпраці з українською залізницею та подякував за отримані УЗ 30 тепловозів, які наразі експлуатуються на регіональних філіях та забезпечують перевезення вантажів. «Подальша реалізація проєкту оновлення парку тепловозів розглядатиметься Укрзалізницею після впровадження системи сервісного обслуговування, що забезпечить підвищення продуктивності та технічної готовності цих локомотивів», - зауважив він.

Сторони також обговорили можливу співпрацю у розвитку цифровізації транспортного сектору.

Нагадаємо, раніше Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів продуктивну онлайн-зустріч з Міністром транспорту Сполучених Штатів Америки Пітом Буттіджеджом, під час якої сторони обговорили важливість стійкого розвитку інфраструктури, у тому числі авіації, залізничного транспорту, електромобільності, кібербезпеки та морських портів.

Оперативна інформація — на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини