Для людей
з порушенням зору

    Новини    29 Квітня 2021, 17:02
Версiя для друку


Маємо цікаві для інвесторів проєкти ДПП у дорожній сфері, - Владислав Криклій

29 Квітня 2021, 17:02

Міністр інфраструктури Владислав Криклій провів робочу зустріч з представниками американської компанії «Bechtel» сьогодні, 29 квітня, у Києві. Сторони обговорили перспективи можливої співпраці у розвитку дорожнього сектору України.

Участь у зустрічі взяли: з української сторони – перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович, голова Проєктного офісу «SPILNO» Тарас Бойчук, директор Команди підтримки реформ при Мінінфраструктури Ірина Кошель, інші представники Міністерства; з американської - голова регіонального напрямку з питань Європи та Близького Сходу компанії «Bechtel» Джастін Сіберелл, глобальний менеджер зі стратегії, маркетингу та розвитку бізнесу в сфері інфраструктури компанії «Bechtel» Ендрю Паттерсон, представники Посольства США в Україні.

Владислав Криклій подякував американській стороні за зацікавленість до реалізації інфраструктурних проєктів в Україні та поділився першими успіхами і подальшими планами відомства у впровадженні перспективних проєктів державно-приватного партнерства у різних галузях транспорту. Він також розповів про розробку Мінінфраструктури у співпраці з Укравтодором, Світовим банком і Міжнародною фінансовою корпорацією в Україні Першої програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі: http://roadppp.in.ua, у рамках якої було відібрано 6 ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км, котрі будуть оновлені на першому етапі Програми.

«Всього ми плануємо залучити у середньостроковій перспективі понад 9 млрд доларів приватних інвестицій для відновлення і обслуговування понад 4500 кілометрів державних доріг. Програма стосується не платних автошляхів, а ефективної моделі використання коштів на їх будівництво. Це вигідніше всім – платникам податків, інвесторам та державі. Будівництво доріг на таких умовах не лише сприятиме створенню нових робочих місць та економічному розвитку, це також зробить дороги більш комфортними та безпечними у довгостроковій перспективі», - наголосив Владислав Криклій.

За його словами, перші тендери на залучення приватних партнерів у дорожній сектор в рамках Першої програми ДПП у дорожній галузі планується оголосити вже у цьому році. «І ми щиро запрошуємо до участі в них компанію «Bechtel», - додав Владислав Криклій під час зустрічі.

У перелік перших пілотних проєктів увійшли:

1 – поточний і капітальний ремонти дороги Харків-Дніпро-Запоріжжя (M-29, M-04, M-18). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій - 370 млн $.

2 – поточний ремонт дороги Бориспіль-Полтава (М-03). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій - 180 млн $.

3 – реконструкція, капітальний і поточний ремонти та будівництво нового об’їзду населеного пункту на дорозі Херсон-Миколаїв (М-14). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій - 310 млн $.

4 – капітальний і поточний ремонти дороги Київ-Житомир-Рівне (М-06). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій - 370 млн $.

5 – реконструкція, поточний і капітальний ремонт дороги Ягодин-Ковель-Луцьк (М-07, М-19). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій - 240 млн $.

6 – реконструкція, капремонт і будівництво нового об’їзду населеного пункту на дорозі Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв (M-04, H11). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій - 290 млн $.

 

Довідково:

29 жовтня 2020 року Міністерство інфраструктури, Укравтодор, Світовий банк та IFC презентували Першу програму державно-приватного партнерства у дорожній галузі: http://roadppp.in.ua. Її суть полягає в залученні приватного фінансування для будівництва та утримання автомобільних доріг, а її реалізація дозволить залучити до 10 млрд доларів приватних інвестицій. До програми було включено 21 ділянку автомобільних доріг сумарною протяжністю 4500 км. Очікується, що вже у цьому році будуть оголошені тендери на залучення приватного партнера по перших 3-х проєктах.

Оперативна інформація - на телеграм-каналі https://t.me/vladyslavkryklii.



ВСІ Новини