Для людей
з порушенням зору

    Новини    28 Червня 2021, 17:27
Версiя для друку


Рада ЄС дала згоду на підписання з Україною Угоди про спільний авіаційний простір

28 Червня 2021, 17:27

28 червня 2021 року Рада Європейського Союзу дала згоду на підписання Угоди про спільний авіаційний простір з Україною, а також ще трьома країнами: Вірменією, Тунісом та Катаром.

Наразі застосування Угоди для України зможе відбуватися на тимчасовій основі, до завершення усіх необхідних процедур для вступу її в дію.

«Країна чекала цієї події з 2013 року — і нарешті всі обставини склались на нашу користь. Нагадаю, що підписання Угоди є однією з програмних обіцянок Президента України Володимира Зеленського — наразі ми максимально наблизились до цієї мети.

Йдеться про повноцінне входження України в єдиний авіапростір ЄС, з обов’язковою імплементацією європейських стандартів та правил у сфері авіаперевезень.

Усунення ринкових обмежень — це зростання соціальної, економічної та туристичної взаємодії між ЄС та Україною» — розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Процес створення спільного авіаційного простору ЄС розпочав ще у 1999 році. 12 грудня 2006 року Рада ЄС уповноважила Комісію розпочати відповідні переговори з Україною. У жовтні 2013 року текст Угоди про САП було погоджено сторонами, однак через зовнішньополітичні умови підписання було відтерміновано на невизначений термін.



ВСІ Новини